borsuk_1 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Witam, zaskoczył mnie ostatnio pewien problem z kartą dźwiękową. Sytuacja wygląda następująco: Windows nie odtwarza dźwięków, mp3 i inne pliki dźwiękowe okraszone są etykietą 'nie można odnaleźć urządzenia audio'. Wgrane są najnowsze sterowniki do Realteka, ściągnięte ze strony producenta (jakieś MSI). W teście Realteka (dźwięk przestrzenny) wszystko hula aż miło. Nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Może w konfiguracji odtwarzacza lub domyślnego urządzenia wyjścia audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Usuń sterowniki i spróbuj wgrać od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Może w konfiguracji odtwarzacza lub domyślnego urządzenia wyjścia audio. Ale nie bardzo wiem co z tym? Usuń sterowniki i spróbuj wgrać od nowa. Próbowałem, odinstalowałem wszystko, usunąłem z menadżera urządzeń, instalacja na nowo i problem nie zniknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Np. w Foobarze: File>preferences>Playback>output> i tam output device :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Hmm spróbuj wyłączyć dźwiękówkę w BIOS'ie, potem usunąć stery z systemu i znowu ją włączyć. System powinien wykryć na nowo i może wtedy coś ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Nie pomogło, obawiam się, że winę za takie działanie karty dźwiękowej ponosi system operacyjny... Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...