Skocz do zawartości
marcin_81

Telewizor FullHD 42' LCD

Rekomendowane odpowiedzi

Warto według mnie zainteresować się markami LG i Funai. LG, bo mam ich telewizor od 3 lat i jedyne na co narzekam, to tylko jeden port HDMI;) LG ma dobrze matryce IPS. Funai to z kolei marka powracająca na Polski rynek, mająca dość ciekawą ofertę pod względem cen i funkcji.

LH8-M40BB

http://funai.pl/Produkty/cid,13,pid,63

Ten model, choć 2 cale mniejszy ma między innymi tuner DVB-T chyba z obowiązującym nas Mpeg4. Poza tym x3 HDMI i 5 lat gwarancji. Myślę, że długa gwarancja to dobra rzecz, szczególnie, że po 5 latach i tak wypadałoby nowy telewizor kupić;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Funai może być ciekawy, nie wiem jaką tam matrycę wsadzili, ale na pewno warto sprawdzić.

LG powiadasz? Mnie się LG z kojarzy mikrofalówkami i kobyłami CRT :) Jakbym miał teraz wymienić Funai, to byłby to Philips na LED (nagroda EISA dla najlepszego telewizora 2009-2010), i to zapewne w formacie kinowym, bo telewizji jako takiej nie oglądam wcale. Ciekawostka, wiecie jaka firma odpowiada za produkcję telewizorów Philips w Ameryce Północnej? FUNAI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Funai może być ciekawy, nie wiem jaką tam matrycę wsadzili, ale na pewno warto sprawdzić.

LG powiadasz? Mnie się LG z kojarzy mikrofalówkami i kobyłami CRT :) Jakbym miał teraz wymienić Funai, to byłby to Philips na LED (nagroda EISA dla najlepszego telewizora 2009-2010), i to zapewne w formacie kinowym, bo telewizji jako takiej nie oglądam wcale. Ciekawostka, wiecie jaka firma odpowiada za produkcję telewizorów Philips w Ameryce Północnej? FUNAI :D

Te LEDy to kwestia subiektywna. Widziałem je i stwierdzam, że nie urwały mi miejsca gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę;) LG robi natomiast fajne telewizory ze zintegrowanymi odtwarzaczami multimediów. Co do mikrofalówek to Philips też je produkuje. Ba, nawet respiratory medyczne produkują;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi