fructo Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam! Jestem posiadaczem płyty głównej Abit AN-M2. Mój problem - jeśli jest to problem - polega na tym, że po włączeniu listwy zasilającej komputer sam się uruchamia. Wyłączam na noc ową listwę i w momencie gdy wcisnę przycisk na niej następuje uruchomienie PCta. Czy jest to normalne? Czytałem kiedyś właśnie o czymś podobnym, że Abity tak mają. Choć na drugim komputerze, gdzie mam Abita KN9 sytuacja taka nie występuje. Chciałbym zapytać - czy istnieje jakiś sposób na zmianę tego stanu czy po prostu "ten typ tak ma"? Przy okazji chciałbym również zapytać o pobór prądu włączonej listwy zasilającej - czy są to odczuwalne na rachunku za prąd sumy? Czy groszowe sprawy. Włączona na całą dobę listwa rozwiązałaby mój w/w problem. Z góry dziękuję za pomoc. Kłaniam się! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Gdzieś w czeluściach Internetu znalazłem informację, że wyłączanie listwy nie jest najlepsze dla sprzętu. A przy okazji, nie zmienia Ci się godzina/data w systemie, bo może bateryjka na płycie nie domaga?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Nie, godzina/data w systemie nie zmieniają się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Poszukaj w biosie opcji,która po przywróceniu zasilania sama włącza komputer.Nie pamiętam teraz dokładnie jak to się nazywa,jak wrócę do domu to edytuje. Przy okazji chciałbym również zapytać o pobór prądu włączonej listwy zasilającej - czy są to odczuwalne na rachunku za prąd sumy? Czy groszowe sprawy. Włączona na całą dobę listwa rozwiązałaby mój w/w problem. Raczej groszowe;) chociaz moja babcia uważa inaczej i płaci 12zł max miesięcznie za prąd;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 W biosie: Power Management Setup Wake Up by (wszystkie pozycje) na [Disabled] Restore On AC Power Loss na [Power Off] Wyjść z biosu zapisując ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 W biosie: Power Management Setup Wake Up by (wszystkie pozycje) na [Disabled] Restore On AC Power Loss na [Power Off] Wyjść z biosu zapisując ustawienia. Dzięki, o to chodziło. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...