fball Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Mam problem przy oc , procka mam ustawionego na 3.3ghz (300mhzx11) czyli fsb 1200 przy napieciu 1.36v, pamięci 960mhz 5-5-5-15 1.95v (goodram pro 900 2x1gb) - na takich ustawieniach jest 100% stable , no i problem jest taki że chcę wycisnąć z tego proca jeszcze więcej i sprawa wygląda tak że przy fsb choćby 1250 już nie wstaje albo wyskakuje taki komunikat : NEW CPU DETECTED, ROMSIP TABLE UPTATED PROGRESSING DO NOT RESET/POWER , no to wnioskuję że ma za mało napięcia , to daje mu coraz więcej aż do 1.45v i nic nadal to samo , no to myślę że może dziura w fsb to chcę zmienić mnożnik - ustawiam 330x10 - fsb - 1320 czyli w sumie wychodzi wcześniej stabilne - 3.3ghz i nic -to samo , :0 jakikolwiek inny mnożnik od 11 to wyskakuje cały czas ten sam komunikat : NEW CPU DETECTED, ROMSIP TABLE UPTATED PROGRESSING DO NOT RESET/POWER komunikat jest widoczny przez ok 6sekund i po tym się wyłącza komp i pozostaje tylko clear cmos , po clear komp wstaje normalnie próbowałem już wiele ustawień - dzielnik 1:1 itp... i nic :/ wie ktoś co to jest te "romsip table"? wydaje mi się że na takiej płycie powinienem wycisnąć z tego procka (e4500) dużo więcej a tu taka kicha... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 zwłaszcza na "takiej" płycie... sprawdzałeś tego proca na czymś normalnym? po czym wnosisz ze powinien poleciec wiecej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fball Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 a co słaba płyta do takiego oc? po za tym po co tej płycie 8 faz zasilania? xD , nie , nie miałem okazji sprawdzić tego procka na czymś "normalnym" , lecz wynik 3.3ghz mało satysfakcjonujący jak dla mię , a na 680i sli są lepsze wyniki bo gdzieś widziałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...