jupijupi Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam, potrzebuję kupić dwa zasilacze UPS do dwóch komputerów. Obydwa komputery używane sa tylko i wyłącznie w księgowości więc podstawowa biurowa jednostka (nie za nowoczesna) + 17 cali LCD. Mam do przeznaczenia ok 200 zł na każdy UPS. Rozglądalem się troszkę i wpadł mi w oko UPS EVER DUO II 500 - Hesjan.pl . Dobre to ? Jeżeli macie jakieś inne lepsze propozycje to śmiał bo w tym temacie to tylko wiem to że UPS-y istnieja :) Dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Witam, potrzebuję kupić dwa zasilacze UPS do dwóch komputerów. Obydwa komputery używane sa tylko i wyłącznie w księgowości więc podstawowa biurowa jednostka (nie za nowoczesna) + 17 cali LCD. Mam do przeznaczenia ok 200 zł na każdy UPS. Rozglądalem się troszkę i wpadł mi w oko UPS EVER DUO II 500 - Hesjan.pl . Dobre to ? Jeżeli macie jakieś inne lepsze propozycje to śmiał bo w tym temacie to tylko wiem to że UPS-y istnieja :) Dzięki ! Mam poprzednika tego co zalinkowałeś (Ever Duo 500) już od paru dobrych lat. Akumulator by już pasowało mu wymienić, ale to naturalne zużycie po takim okresie (będzie z 5 lat). Co do pracy- nie mam zastrzeżeń. Dobry produkt. Nie zapomnij o formowaniu akumulatora. Niby nie trzeba, ale warto. Edytowane 4 Marca 2010 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Aha czyli w sumie nawet nie jest zły. To cieszy. A powiedz mi jak formatowałeś ten akumulator ? tka jak komórkowy kiedyś ? 3 razy do full i do pełnego rozładowania ? Czy taki sprzęt sie inaczej formatuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 1. Aha czyli w sumie nawet nie jest zły. To cieszy. 2. A powiedz mi jak formatowałeś ten akumulator ? tka jak komórkowy kiedyś ? 3 razy do full i do pełnego rozładowania ? Czy taki sprzęt sie inaczej formatuje ? 1. Zupełnie w porządku. APC to nie jest ale do takich zastosowań wystarczy. 2. Ładujesz na full, podpinasz żarówkę 150W i wyciągasz wtyczkę z gniazdka. I aż padnie. I tak ze dwa trzy razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...