Skocz do zawartości
turzol

Final UEFA PORTO vs. CELTIC

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj final pucharu UEAFA. Jak dla mnie bardzo ciekawy :D Jaki obstawiacie wynik :?: Jak dla mnie bedzie 2:1 dla Celtic :D

Taka mala ciekawostka: W dzisiejszym meczu po raz pierwszy zastosowana zostanie zasada SILVER GOAL, podobnie jak w przyszlotygodniowym finale LM :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3:1 dla Celticu...

Silver Goal jest wedlug mnie kiepskim pomyslem :? ... Lepiej bylo albo pozwolic na rozegranie calej dogrywki niezaleznie od liczby strzelonych w niej bramek, albo zostawic zasade zlotej bramki... IMHO Silver Goal zostal wprowadzony "na sile", by stworzyc pozory (pozytywnych) zmian zachodzacych w UEFA...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3:1 dla Celticu...

Silver Goal jest wedlug mnie kiepskim pomyslem :? ... Lepiej bylo albo pozwolic na rozegranie calej dogrywki niezaleznie od liczby strzelonych w niej bramek, albo zostawic zasade zlotej bramki...

IMHO silver goal jest na pewno lepszy niz golden. Zlota bramka od razu konczy gre, co w wiekszosci wypadkow powoduje defensywna gre. Kazdy sie boi i woli jakos przeczekac. A tak to przynajmniej bedzie czas na odrobienie strat. Jednak najlepszym rozwiazeniem byloby powrocenie do starych zasad.

Moze 2-2 i srebna bramka dla Celtic? :)

----------------------

Srebrna bramka byla...tylko ze dla Porto :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi