Skocz do zawartości
BarteqW

DDR2 czy DDR3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem się poradzić sprawie modernizacji komputera. Mianowicie jakiś rok temu zakupiłem pamięci corsair 2*2GB 800MHz. Później miałem dokupić płytę i procesor ale jakoś zabrakło na to funduszy. Teraz mam środki na ten cel, ale zastanawiam się czy jest sens kupować z DDR2. Chyba lepiej sprzedać i kupić coś co wspierało by już DDR3. Sam nie wiem. W każdym razie chcę zakupić coś zakupić bo mój Athlon 64 3200+ czasami się dławi nawet przy przeglądaniu stron, jako, że tyle teraz tych we flashu jest. Od razu mówię, że gram sporadycznie, ostatnio wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc to tak do końca nie wiem. Bo na razie zastanawiam się czy sprzedać te ddr2. Ale myślę że jakby udało się je rozsądnie sprzedać to może: Phenom 2 965/955 + Asus z 785G albo Core i3 530. Zasilacz mam 430W od Yesico.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informację. To jeżeli byłbyś tak uprzejmy to powiedz mi jeszcze czy mój zasilacz poradzi sobie z tym Phenomem 2 i 9600GT. Acha i jakie ramy ewentualnie do tego zestawu. Chłodzenie wykorzystam sobie z aktualnego zestawu. Co prawda to tylko Scythe Ninja 1.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goodram 1333/1600MHz CL9.

Jeżeli jest to YESICO SC430-PS12 to nie powinno być problemu.

Ok, dzięki za rady. Co prawda te goodramy zbytnio mnie nie przekonują, kiedyś to były dość awaryjne pamięci, może teraz się to zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi