Skocz do zawartości
enemy

Monitor uniwersalny 22cale

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako że nie kupuje komputera, monitora co dwa czy trzy lata ze względu na fundusze chciałbym dokonać zawsze najlepszego wyboru w określonym okresie.

A więc, szukam monitora 22cale który będzie uniwersalny, oglądam dużo filmów bawię się w Photoshopie a także gram często w różne gry. Chciałbym aby ten monitor również przy dłuższej pracy nie męczył bardzo oczów. Za bardzo się na tym nie znam, ale u znajomego jak siedzę pod pewnym kontem obraz jest strasznie nie wyraźny chciałbym żeby też było dobrze widać z tego monitora pod różnymi kontami, np. gdy oglądam film z dziewczyną lub coś w tym rodzaju. Znajomi polecają mi monitor Samsung T220. Jest tyle wszelakiego sprzętu na rynku, że osobiście samemu ciężko mi wybrać. Jaki monitor polecili byście mi? Cena może raczej niska jak na monitor sadzę bo chciałbym się zmieścić w 600zł.

Rok temu na forum Pure PC został mi złożony komputer z którego jestem niezmiernie zadowolony po dzień dzisiejszy, myślę że z monitorem będzie tak samo. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chcesz miec monitor gdzie katy widzenia nie stanowią problemu to zapomnij o matrycy TN (samsung o którym wspomniałeś to oczywiście TN ) niestety za 600 zl nie ma żadnego modelu 22" na matrycy ips czy pva , ceny zaczynaja sie od 1000zl np swietny (moim zdaniem najlepszy monitor 22" w okolicach 1000zl ) DELL 2209WA .

ps jako drugi monitor mam tego samsunga tylko ze w wersji z tunerem tv , jeśli chodzi o 22" TN to bardzo dobry monitorek.

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wszystkich matrycach TN katy widzenia sa do duu...y wszystko jedno jakiej to będzie marki monitor. w tej cenie jesteś skazany na matryce TN , samsung T220 ,LG W2253TQPF oba bardzo fajne zobacz sobie tez Benqa oraz bardzo ciekawy model iiyama E2208HDS , najlepiej wybrać się do sklepu pobawić się i porównać jeśli jest taka mozliwosc

yghern jeden i drugi monitor jest na matrycy TN różnią sie tylko podświetlaniem , bierz 24 " tylko pamiętaj przy wyższej rozdzielczości jeśli grasz FPS poleca w dol

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety u mnie w mieście nie ma możliwości iść do sklepu i zobaczyć jaki kolwiek monitor godny uwagi. Myślę, że skusze się na Samsung'a T220. Chyba aż takiej różnicy w tym przedziale cenowym nie będzie z innymi monitorami. Sam Andrzeju napisałeś, że to bardzo dobry monitorek więc myślę ze będę zadowolony. Dziękuje bardzo za pomoc, pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o BENQ LCD 22 G2222HDL DVI Full HD. Jest on w technologi LED podobno lepszy obraz itd. A jak byście mieli wybierać między tymi czterema:

-samsung t220

-BENQ G2222HDL

-LG W2253TQ

-LG w2261VP

to który polecacie?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o BENQ LCD 22 G2222HDL DVI Full HD. Jest on w technologi LED podobno lepszy obraz itd.

Nie ma to jak mity i podania wiejskie. LED umożliwia zmniejszenie zużycia energii i łatwiej się steruje jasnością - to wszystko (nawet szerszy zakres barwny nie jest już aktualny bo praktycznie to samo można mieć na CCFL). Ale nie zmienia to faktu że lepiej kupić dobry monitor na PVA/IPS z CCFL niż tandetny na TN z LED. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi