Skocz do zawartości
erd

Który cooler lepszy???

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam!!

Chciałbym kupić cich i wydajny cooler do schłodzenia mojego Athlona XP 1700+ JIUHB do 90 zł. Proszę o opinie o coolerach

1. Zalman CNPS6000-AlCu

2. CoolerMaster CP5-7JDIB z miedz. podkładką lub bez

3. CoolerMaster HAC-V81 X-Dream

Czy duża jest różnica pomiędzy CP5-7JDIB z miedz. podkładką i bez niej???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-dream :

glosny nawet na najmniejszych obrotach i slabo z wydajnoscia.

Na max jest zdecydowanie wydajniejszy ale nie da sie przy nim wytrzymac, to tak w kilku slowach, short and sweet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem przez dluzszy czas X-dreama i zgodze sie z tym ze jak sie gra lub pusci muze to na min obrotow go nie slychac. <zreszta nawet na maxa przy glosnej muzie da sie wytrzymac ;) > Mi przeszkadzalo wlasnie to, ze jak komp stal wlaczony to po prostu bylo go slychac za bardzo. Jak dla mnie to regulator obrotow powienien dzialac w wiekszym zakresie, tak zeby dalo sie go jeszzcze sciszyc, kosztem wydajnosci of coz.

Ale jedna rzecz trzeba mu przyznac : wyglada COOL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ma Arctic-Cooler Cooper Silent TC, calkiem niezly i tani (50 zł) cichy i wydajny:) Polecam, ale z tego co wiem to niezly jest tez SPIRE FalconRockII, Podstawka zmienia temp. o jakiej 5-7 stopni i chroni rdzeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o podkladke cs to ona chroni jadro przed ukruszeniem a jesli o podstawke z miedzi w kulerze Al to poprawie rozchodzenie sie ciepla na wiekszej czesci radiatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...