erd Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wiatam!! Chciałbym kupić cich i wydajny cooler do schłodzenia mojego Athlona XP 1700+ JIUHB do 90 zł. Proszę o opinie o coolerach 1. Zalman CNPS6000-AlCu 2. CoolerMaster CP5-7JDIB z miedz. podkładką lub bez 3. CoolerMaster HAC-V81 X-Dream Czy duża jest różnica pomiędzy CP5-7JDIB z miedz. podkładką i bez niej??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 podkładka ma za zadanie zabezpieczyć jądro procesora przed ukruszeniem. osobiście posiadam Zalmana CNPS6000-AlCu i jestem zadowolony (naprawdę cicha praca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erd Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Ale mi nie oto chodzi!!! Podstawka jest przymocowana do procesora!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 to jest chyba post na forum dot chlodzenia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 X-dream : glosny nawet na najmniejszych obrotach i slabo z wydajnoscia. Na max jest zdecydowanie wydajniejszy ale nie da sie przy nim wytrzymac, to tak w kilku slowach, short and sweet ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Kurde dużego wyboru nie masz na specjany overclocking też chyba nie licz ale z tego co tu jest to bierz Zalman CNPS6000-AlCu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 jezeli cichy i wydajny to tylko Spire FalconRockII :P :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 ja na swojego X-DREMA nienarzekam max 46 w cieple dni na zwyklej pascie ina 3800obrotach na min obr wedlug mnie wogule go nieslychac podczas gry ale na max moze wkurzyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Mialem przez dluzszy czas X-dreama i zgodze sie z tym ze jak sie gra lub pusci muze to na min obrotow go nie slychac. <zreszta nawet na maxa przy glosnej muzie da sie wytrzymac ;) > Mi przeszkadzalo wlasnie to, ze jak komp stal wlaczony to po prostu bylo go slychac za bardzo. Jak dla mnie to regulator obrotow powienien dzialac w wiekszym zakresie, tak zeby dalo sie go jeszzcze sciszyc, kosztem wydajnosci of coz. Ale jedna rzecz trzeba mu przyznac : wyglada COOL :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Facar Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 to ja sie dopisze do tego topicu :) jaki cooler kupic do mojego przyszlego athlona 2500 zeby dalo cos sie podkrecic 8) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Ja ma Arctic-Cooler Cooper Silent TC, calkiem niezly i tani (50 zł) cichy i wydajny:) Polecam, ale z tego co wiem to niezly jest tez SPIRE FalconRockII, Podstawka zmienia temp. o jakiej 5-7 stopni i chroni rdzeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 jesli chodzi o podkladke cs to ona chroni jadro przed ukruszeniem a jesli o podstawke z miedzi w kulerze Al to poprawie rozchodzenie sie ciepla na wiekszej czesci radiatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 CoolerMaster HAC-V81 X-Dream Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 X-Dream sam takiego mam i w pozrownaniu z wbk38 temperatura spadła o 12 stopni,idealny do podkrecania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 A ja bym brał Igloo 2500 za 80zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...