Skocz do zawartości
konio68

VPCF11M1E/H a może mocniejsza wersja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybór juz padł na produkt Sony jest nim F11 .... no ale jak zwykle bywa są dylematy.

Konkretnie za 2-3 tyg mam zamiar kupić Vaio VPCF11M1E/H .

Intel® Core™ i5-520M

4G PC3-8500 1033

GT330M

Odtwarzacz BD

16,4 Full HD 1920x1080

Dysk 500G 5400.

no i oczywiście moje pytanko czy warto dokładac do VPCF11S1E/B i7-720QM i 6G PC1066 .Reszta praktycznie bez zmian.

cena pierwszego to 4400 a ten drugi to 5400 ... kolor pomijam ..

Lap musi styknąć na 3 latka tego klocka mogę dołożyć ale czy jest sens wydawać 1000 więcej dla i7 praktycznie.

Głównie obróbka w excelu pliki po 60M z masą hiperłoncz ... do kilkudziesięciu plików no ale tu chyba dysk się liczy i nie mam

pojęcia czy ten i7 coś mi pomoże ... raczej watpię.

.........Klamka zapadła jutro kupuję zdecydowałem się na wersję z I5 520.... na pokładzie.

no chyba że ktoś do juta coś sensownego napisze.

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zakupiony .Sprzęcik super , jak ktoś szuka czegoś do 4400 z HD gorąco polecam.

Małe info.

Wersje z mocniejszym prockiem różnią się jeszcze lepszą matrycą .Stawiając oba obok siebie obie wersje jest to zauważalne.

Stawiając F11M1E przy innych z HD w tym przedziale cenowym wypada lepiej.

Styl i jakość wykonania bije konkuręcję po łbie.

Wizualnie prezentuje się poprostu super a rozdziałka full HD daje mi wreszcie bezproblemową pracę na dwóch arkuszach.

Klawiatura poprostu jest rewelacyjna.

Wydajność całej platformy jest na wysokim poziomie i w zupełności wystarczająca.

W PcMark Vantage : 6178

3Dmark 06 : 6519

Testy w 3D marku wykonane na sterach od Sonego bo na NV jeszcze nie uwidzimy sterów do mobilnej seri 3XX.

Jak pisałem powyżej miałem dylemat co do wersji.

Obmacałem obydwie wersje i porównałem matryce ( pomijam i7 ,które nie jest mi potrzebne a więcej papu ciągnie).

I 500 pln bym dopłacił dla lepszej matrycy ale 1000 to już nie warto moim zdaniem.

Dysk cichy - w moim modelu siedzi Hitachi.

Wentyl nie włąncza się podczas normalnej pracy więc jest cisza , natomiast jak mu damy popalić to rozkręca się i jest głośno dosyć.

Czasu pracy nie podam bo nie miałem okazji wypompować bateri.

Mimo swoich gabarytów i wagi 3,5kg wygląda smukło i lekko.

Oczywiści o mobilnosci przy tych rozmiarach możemy zapomnieć.Nie jest to sprzęt do noszenia w plecaku 16,4" robi swoje.

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi