konio68 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Wybór juz padł na produkt Sony jest nim F11 .... no ale jak zwykle bywa są dylematy. Konkretnie za 2-3 tyg mam zamiar kupić Vaio VPCF11M1E/H . Intel® Core™ i5-520M 4G PC3-8500 1033 GT330M Odtwarzacz BD 16,4 Full HD 1920x1080 Dysk 500G 5400. no i oczywiście moje pytanko czy warto dokładac do VPCF11S1E/B i7-720QM i 6G PC1066 .Reszta praktycznie bez zmian. cena pierwszego to 4400 a ten drugi to 5400 ... kolor pomijam .. Lap musi styknąć na 3 latka tego klocka mogę dołożyć ale czy jest sens wydawać 1000 więcej dla i7 praktycznie. Głównie obróbka w excelu pliki po 60M z masą hiperłoncz ... do kilkudziesięciu plików no ale tu chyba dysk się liczy i nie mam pojęcia czy ten i7 coś mi pomoże ... raczej watpię. .........Klamka zapadła jutro kupuję zdecydowałem się na wersję z I5 520.... na pokładzie. no chyba że ktoś do juta coś sensownego napisze. Edytowane 17 Marca 2010 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) No i zakupiony .Sprzęcik super , jak ktoś szuka czegoś do 4400 z HD gorąco polecam. Małe info. Wersje z mocniejszym prockiem różnią się jeszcze lepszą matrycą .Stawiając oba obok siebie obie wersje jest to zauważalne. Stawiając F11M1E przy innych z HD w tym przedziale cenowym wypada lepiej. Styl i jakość wykonania bije konkuręcję po łbie. Wizualnie prezentuje się poprostu super a rozdziałka full HD daje mi wreszcie bezproblemową pracę na dwóch arkuszach. Klawiatura poprostu jest rewelacyjna. Wydajność całej platformy jest na wysokim poziomie i w zupełności wystarczająca. W PcMark Vantage : 6178 3Dmark 06 : 6519 Testy w 3D marku wykonane na sterach od Sonego bo na NV jeszcze nie uwidzimy sterów do mobilnej seri 3XX. Jak pisałem powyżej miałem dylemat co do wersji. Obmacałem obydwie wersje i porównałem matryce ( pomijam i7 ,które nie jest mi potrzebne a więcej papu ciągnie). I 500 pln bym dopłacił dla lepszej matrycy ale 1000 to już nie warto moim zdaniem. Dysk cichy - w moim modelu siedzi Hitachi. Wentyl nie włąncza się podczas normalnej pracy więc jest cisza , natomiast jak mu damy popalić to rozkręca się i jest głośno dosyć. Czasu pracy nie podam bo nie miałem okazji wypompować bateri. Mimo swoich gabarytów i wagi 3,5kg wygląda smukło i lekko. Oczywiści o mobilnosci przy tych rozmiarach możemy zapomnieć.Nie jest to sprzęt do noszenia w plecaku 16,4" robi swoje. Edytowane 20 Marca 2010 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...