Skocz do zawartości
Itor

Jaka antene wybrac do karty WIFI

Rekomendowane odpowiedzi

router - ASUS RT-N11

karta PCI - Linksys WMP600N-EU

pomimo ze uzywam standardu N to zasieg mam na 2 kreski pomimo ze router i peceta dzieli 10 m w mieszkaniu w bloku, ktos mi poradzil zebym wykrecil antenki z karty wifi i kupil takie dookolne (czy jakos tak) stawiane na biorko, mozecie polecic jakas dobra antene?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TP Link TL-ANT2405C dookólna 5dBi ~ 30 zł, powinna sobie bezproblemowo poradzić, ale zaś ona nie wspiera N, tylko B i G ;). Możesz mieć jakieś zakłócenia, może sąsiedzi mają na tym samym kanale router. Jak sąsiad ma na 1 to daj na 5, wyczytałem gdzieś w poważnej literaturze, że do kanału, który masz w pobliżu dodajesz lub odejmujesz 4 i ustawiasz na taki kanał ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej powiedz jak wygląda eter u ciebie. Jak masz do okola 20 ruterow to antena niewiele musi pomóc. Jaki masz transfer po lanie ?

sytuację jw. ma mój kumpel. W domu metr od rutera ma jakieś 600-800KB/s max, przyniósł ruter i lapa do pracy, postawił na biurko - 2300.. Jakby tak każdy potrafił ustawić taką moc jaka jest potrzebna, i jakby w każdym rutku się dało;) to by problemów tego typu nie było. Mój lata na 12mv i bez problemu w mieszkaniu mam >2000 (wpa2/tkip..). Tyle, że mam w każdą stronę 3 kanały ciszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi