Kszysiu Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Witam. Szperałem dziś po necie i natrafiłem na takie coś 2 karty sieciowe w jednej podsieci zainteresowało mnie to, że do jednej ta osoba podłączyła się 2 sieciówkami. Jako że mam podłączony internet przez wlan, a do tego mam dosyć słaby zasięg itd. internet potrafi przerywać, albo ledwo działa... Ale... w szafie mam drugą taką samą kartę wlan (kiedyś kupiłem dwie do podłączenia neta na 2 komp - tera mam liveboxa i leży nieużywana). Czy konfiguracja "takiego czegoś" jest trudna? opłaca się kombinować? Chciałbym najpierw się dowiedzieć zanim odłączę kompa bo u mnie to nie jest za łatwe i za wygodne... pozdro Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Jak na mój gust to takie coś nie ma sensu zbytnio - prędkości Ci to nie zwiększy, a jeśli chcesz mieć lepszy zasięg to lepiej postarać się umieścić komputer bliżej routera/switcha czy co tam masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 pod windowsem nie jest za łatwe. 2 karty, to w przypadku sieci w akademiku= 2 adresy ip (możliwe jest działanie, jako jedne urządzenie logiczne, ale to w zastosowaniach profesjonalnych - głównie mostach sieciowych; wymaga to oczywiście konfiguracji po obu stronach mostu) wracając do tematu, 2 adresy IP - potrzeba konfigurować routing, aby je zutylizować. I tego ostatniego raczej sam nie przeskoczysz i raczej to nie przyśpieszy łącza tak jak byś tego sobie życzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 I tego ostatniego raczej sam nie przeskoczysz i raczej to nie przyśpieszy łącza tak jak byś tego sobie życzył. ale mi nawet nie chodzi o wzrost prędkości, ale o stabilność... czasem u mnie lubi ten internet przerywać... wiec pomyślałem że jakośtam korzystało by na zmiane - jedna nagle przerwie połączenie to bedzie działać na drugiej itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Zainwestuj lepiej w antenę, zamiast jakiś dziwnych sposobów z sieciówkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 ogólnie to czekam na zaciskarkę do kabli, bo nie moge gotowego kabla kupić bo przez dziurę w ścianie nie przełożę:) chciałem jakieś rozwiązanie na najbliższe dni:) ale nic dzięki za pomoc temat chyba można już zamknąć pozdro Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...