Skocz do zawartości
Micky92

po update bios nie startuje

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zrobić dzisiaj upadte biosa. Robiłem go programem @BIOS. Pod windowsem było elegancko, gorzej, jak komputer się zrestartował. Pojawiło się logo producenta, później na czarnym tle veryfing dmi pool data, potem amd data change dmi! updace success i tyle. Komputer przez dłuższy czas nic nie robił, stanęło tam, więc pomyślałem, że się zawiesił, poszedł reset. Teraz dochodzi do momentu veryfing pool data i tyle, nic się dalej nie dzieje, komp się nie uruchamia. Co zrobić, żeby znowu działał? Płyta główna to gigabyte m52l-s3, "nowa" wersja biosu to F8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość adas123

Chciałem zrobić dzisiaj upadte biosa. Robiłem go programem @BIOS. Pod windowsem było elegancko, gorzej, jak komputer się zrestartował. Pojawiło się logo producenta, później na czarnym tle veryfing dmi pool data, potem amd data change dmi! updace success i tyle. Komputer przez dłuższy czas nic nie robił, stanęło tam, więc pomyślałem, że się zawiesił, poszedł reset. Teraz dochodzi do momentu veryfing pool data i tyle, nic się dalej nie dzieje, komp się nie uruchamia. Co zrobić, żeby znowu działał? Płyta główna to gigabyte m52l-s3, "nowa" wersja biosu to F8

Tak to jest jak sie robi upgrade pod winda...

jesli da rade zbotowac z dyskietki wgraj bios z dosa, lub pozostaje zaprogramowac kosc biosa (o ile jest wyjmowalna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jenak na szczęście nie było potrzebne wgrywanie jeszcze raz biosu, komputer wystartował jak w ustawieniach biosy załadowałem domyślne ustawienia (load optimized defaults). Czyli wgrywanie biosa z poziomu windy nie jesy takie złe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi