Razerv2 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Witam Przymierzam się do zakupu monitora tylko kompletnie nie wiem jakiego Wielkość wyjściowa to 22" i.... nie wiem które rozwiązanie w proporcjach będzie lepsze 16:10 czy 16:9;/ Zastosowanie monitora standardowe - gry, film Wpadł mi w oko ten sprzęt IIYAMA Prolite E2407HDSD-B1 i DELL 2209WA ..... 1680 x 1050 czy to nie jest wada tego DELL-a? Edytowane 6 Marca 2010 przez Razerv2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Witam Przymierzam się do zakupu monitora tylko kompletnie nie wiem jakiego Wielkość wyjściowa to 22" i.... nie wiem które rozwiązanie w proporcjach będzie lepsze 16:10 czy 16:9;/ Zastosowanie monitora standardowe - gry, film Wpadł mi w oko ten sprzęt IIYAMA Prolite E2407HDSD-B1 i DELL 2209WA ..... 1680 x 1050 czy to nie jest wada tego DELL-a? A po co ci FHD na 22'' ? Znając życie wszyscy będą ci polecać tego DELL -a, ponieważ jest stosunkowo tani i jest na matrycy IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 i wszyscy którzy będą polecać Ci della maja racje bo to świetny monitor za rozsądne pieniądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razerv2 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Czyli do ogólnego zastosowania się nadaje? i pograć można ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 zdecydowanie ...tylko ten trochę ponad zakładany budżet [900]-pln 23" panoramiczny monitor Full HD F2380M - LCD - Monitory | SAMSUNG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek.M Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Posiadam tą Iiyame i nie narzekam, wręcz jestem bardzo zadowolony. Jak na matryce TN ładne kolory, szczególnie jak się siedzi na wprost monitora :rolleyes: Wiadomo że nie ma takich kątów jak Dell ale nie są złe. Wadą dla mnie jest wysokość podstawki (monitor jak dla mnie stoi za nisko), ale kupiłem uchwyt na ścianę i problem rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) A po co ci FHD na 22'' ? Znając życie wszyscy będą ci polecać tego DELL -a, ponieważ jest stosunkowo tani i jest na matrycy IPS. wytłumaczcie mnei laikowi czego bezsensem jest FHD na 22 calach? Bo tak niby myślałemze kupno FHD jest przyszłosciowe (?) Edytowane 7 Marca 2010 przez bassy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 po prostu za mała matryca do takiej rozdzielczości 1680-1050 jest optymalne przy 22" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) wytłumaczcie mnei laikowi czego bezsensem jest FHD na 22 calach? Bo tak niby myślałemze kupno FHD jest przyszłosciowe (?) Co rozumiesz przez słowo "przyszłościowe"? ... skoro OBECNIE wybierając matrycę TN i jeszcze pożal się Panie 60 Hz, jesteś już w "jakościowej przeszłości". Jedyny sens w kupnie TN jest taki że za ludzkie pieniądze można dorwać model 120 Hz ... w kwestii reprodukcji barw będzie to gniot (jak każde TN) ale do gier może być świetnym wyborem. Wybierając model 60 Hz TN , wybierasz najtańsze masowe dno jakościowe z których wszystko jest "trzepane" na jedno kopyto i właściwie rozwodzenie się nt. różnic takich monitorów (TN 60 Hz firmy X vs. TN 60 Hz firmy Y) jest stratą czasu. po prostu za mała matryca do takiej rozdzielczości 1680-1050 jest optymalne przy 22" Nie prawda. Sam mam 22" 1680x1050 i chętnie bym wymienił na 22" 1920x1200 (a dodam że lubię duże literki, maksymalnie ostry obraz itd. ). Edytowane 7 Marca 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 a ja za cholerę nie kupiłbym 22" w rozdzielczości 1920x1200 , jak 1920x1200 to tylko 24" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) BENQ G2420HDBL a co powiesz na to? Przede wszystkim niski pobór z gniazdka, DELL jest ok ale żarty na prąd. Edytowane 7 Marca 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 No to muszę Wam forumowicze powiedzieć że mój proces decyzyjny zaburzył sie kompletnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) ja uważam ze w tej cenie ( skoro juz można za tyle go kupić ) to jest tylko jeden wybór DELL 2209wa , matryca ips wiec koniec problemów z katami żywe kolory i cos co u mnie tez ma duże znaczenie monitor nie obraca sie razem z cala podstawka wiec nie szurasz monitorem po calym biurku i do tego mozna go obniżyć podwyższyć przechylić pod sporym katem , wpisz sobie w youtube DELL 2209wa jest pare fajnych filmikow ktore pokazuja różnice miedzy TN a IPS itd naprawde nie ma sie nad czym zastanawiać lepiej kupic pozadna 22 " niż delikatnie mówiąc badziewie na TN a wiem co mowie bo jak widać w sygnaturce mam porównanie na codzien Edytowane 7 Marca 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 sorry za OT: pozdrawiam ziomka z LUblina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Mój odnośnik a co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...