Skocz do zawartości
HuT

Komputer do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Interista

A wyjdź mi z MSI! Żart :D, ale lepiej tego Gigabyte bo po 1. Chłodzenie niereferencyjne, 2. Po overclockingu

Edytowane przez Interista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Interista

Jak się zjawi technik - mechanik - specjalista to wszystkie plany człowieka zniweczy ;) Miguel sam dawałeś do zestawów na Maj 2010r. tego niereferenta od Gigabyte, ale potem zmieniłeś na referencyjnego Gigabyte. Do autora : W takim razie to ja polecam Asusa HD 5850, z tym że jest o 110 zł droższy od referencyjnego Gigabyte

CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edit

GPU: Gigabyte Radeon HD5850

MOBO: Asus M4A785TD-V EVO

RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9

PSU: OCZ ModXStream Pro 500W

HDD: Samsung 500GB 16MB Cache F3

DVD: Samsung SH-223C SATA

Edytowane przez Interista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dumam ciągle ale zestaw już praktycznie ułożony :lol2:

CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edit

GPU: Gigabyte Radeon HD5850

MOBO: AsRock 890GX Extreme3/Asus M4A89GTD PRO /AMD 890GX/

RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9/G.Skill Eco 1600Mhz Cl7 Nie warto do nich dopłacać? Nie odczuje w grach różnicy?

PSU: Jakiś Korsarz ~520w/Seasonic?/Enermax?

HDD: Samsung 500GB 16MB Cache F3

DVD: Samsung SH-S223L SATA/Liteon iHAS524 SATA/LG GH22LS50 SATA No właśnie,Liteon chyba ma najkorzystniejsze parametry-warto?

Tylko że esc coś ostatnio szaleje z cenami:płyty podrożały :angry: Ale pewnie i tak tam kupie :P, ale jeszcze przejdę się po sklepach w mieście, co by zaoferowali :lol2:

I jeszcze mam takie pytanie, rozważam zakup zasilacz Enermax/Seasonic.Widziałem je w nawet znośnych cenach, i taki dylemat-czy zostacz przy Korsarzu czy wybrać coś z ww.firm? Kusi sprawność i opinia jako porządna firma(co nie oznacza że OCZ czy Corsair jest "ble")

Myślę że to ostani dylemat,z rodzicami rozmawiałem i mama jest po mojej stronie,a tatę się postawi przed faktem dokonanym czy coś :D

Jeszcze raz dziękuję wszystkim pomocnym użyszkodnikom :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Gigabyte OC nie ma trybu 2D, jest głośny. Nie polecam.

Obsługa 2D już jest w najnowszym BIOS-ie GIGABYTE GV-R585OC-1GD | Karty graficzne - BIOS , jednak przesadzili trochę z prędkością wentylatorów w iddle i tu faktycznie referent jest cichszy. Jednak pewnie kolejny BIOS to zmieni a pod obciążeniem karta jest cichsza od referenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi