kosiarz15 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Witam. Posiadam komputer firmy Modecom (Mc) kupiłem nowy zasilacz 350w i działało cacy a gdy chciałem przeczyść komputer zaczęło wyskakiwać niebieskie tło i niestety reset po paru dniach ktoś grzebał mi przy procesorze i niestety poodczepiali mi kabelki takie jak: Power SW, Reset SW i różne od USB podłączyłem już kabel Reset SW ale nic nie działa nie mogę znalesc wejscia na Power SW ale uruchamiam go poprzez Piny tzn. srubokretem o te druciki pocieram i się <span style='color: red;'>ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> ale jest 1 długie "pip" i 2 krótkie "pip" działają prawie wszystkie wiatraki 3/4 oprocz tego małego na procku co jest koło bateri nie kręci się wgl. pomocy co robić? zauważyłem że odłamało się 1 skrzydełko od niego. wszystko jest sprawne z góry dziękuje. :) (na monitorze nic sie nie pokazuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 podaj model płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Podaj dokładną nazwę zasilacza (powinno być na tablliczke znamionowej). Odnośnie kabelków - instrukcję od płyty gł. masz? Bo tam musi być wszystko opisane. PS: Na przyszłość pisz tematy bardziej zrozumiale, bo zagmatwałeś lekko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarz15 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 no wlasnie nie moge odczytac nazwy plyty (zarysowana nazwa) nie mam instrukcji i nic... oddam chyba do naprawy xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Nazwę możesz odczytać np. w Evereście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 @Marians nie odczyta nic z Everesta bo mu pipczy i nie ma obrazu:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 @Marians nie odczyta nic z Everesta bo mu pipczy i nie ma obrazu:P Też racja, myślałem, że o inny temat chodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Skoro możesz kompa włączyć śrubokrętem to w te piny wtykasz PW SW. I tak jak koledzy radzą Everest i ściągnąć instrukcję. Co do wentyla od proca to albo jest wypięty albo zatarty/spalony. Nawet ze złamaną łopatką będzie się kręcił:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenthin Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) 1 długi i 2 krótkie piski to chyba karta graficzna. Sprawdź czy karta graficzna i kości ram są dobrze podłączone (a najlepiej wypnij, przedmuchaj złącza na płycie głównej i podepnij ponownie). Ponadto jeśli masz wolne sloty na pamięć ram, a wszystko jest dobrze podłączone, przełóż kości do tych wolnych; gdybyś miał dostęp do innej karty graficznej, podłącz ją zamiast swojej. Dla świętego spokoju obejrzyj jeszcze kondensatory na płycie głównej. Edytowane 10 Marca 2010 przez Fenthin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiarz15 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 wyjąłem procka z kompa i zauważyłem ze nie ma dwóch kondziołuw tych od pinow takich, to przez to chyba ;/ albo jednak grafika do wymiany zrobie tak jak mowicie thx :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 wyjąłem procka z kompa i zauważyłem ze nie ma dwóch kondziołuw tych od pinow takich, to przez to chyba ;/ albo jednak grafika do wymiany zrobie tak jak mowicie thx :P Najlepiej zrobisz jak oddasz kompa komuś kto się zna (np. jakiś serwis) bo sam to więcej szkody jak pożytku poczynisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...