DaRoN Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Hej! Do filmów HD używam SubEdita jako odtwarzacza i CoreAVC jako dekodera. Problem w tym, że kurcze - coś jest wybitnie nie tak. Nie sądze, zeby każdy film był tak kiepawo zrobiony (miał tyle błędów kompresji) a mam ich całkiem sporo. Obraz wygląda czasami niesamowicie <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ianie, poszcególne elementy się "psują". Nie wiem co to może być, PC w sigu. Cała reszta filmów jest okejowa. Tylko 720 i 1080p się srają. Edytowane 6 Marca 2010 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Spróbój na innym odtwarzaczu, o ile dobrze pamiętam to SE miał również u mnie problemy z HD, używałem do niego MPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 To samo... Możliwe, zeby podczas bitowania z torrentów wkradły się aż taki bugi? Mam świetną płynność, nic uszkodzonego. Tylko strumień wideo. Audio jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 odpal mkv przez ffdshow jak dalej bedą krzaki to nie wiem jak nie to znaczy że akceleracja przez gpu daje ciała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Obciążenie procesora mam na akceptowalnym poziomie, a akceleracji GPU nie mam, bo moja karta CUDA'sów nie potrafi. Z ffdshow miałem juz tyle problemów, że przy każdej aktualizacji kodeków robię wszystko recznie tak, żeby system już ffdshow nie widział. Będę szukał rozwiązania dalej. Dzięki za rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 A może to kwestia kodeków CoreAVC? Są podobno świetne ale może na twojej konfiguracji wariują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 No właśnie będę próbował filmów na innych komputerach. Zobaczymy jakie uzyskam efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 CoreAVC wersja 2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Spróbuj użyć VideoLan. Jest możliwość wczytania napisów. Prawdopodobnie to może być kwestia użycia CUDA przez CoreAVC. Spróbuj w CoreAVC wyłączyć CUDA. Można to zrobić w ustawieniach CoreAVC. Jak nie pomoże to VideoLan. W zasadzie MPC tez jest dobry. Trzeba tylko odinstalować CoreAVC i MPC będzie korzystać z własnego kodeka do x264(mkv). Można też wybrać ręcznie kodek grzebiąc w ustawieniach. To samo możesz zrobić w KMplayer i jeszcze paru innych odtwarzaczach, które mogą korzystać zarówno z zewnętrznych i wewnętrznych kodeków. p.s warto też spróbować innych sterowników do kart graficznych. 7600GT już obecnie raczej nie jest wspierana przez najnowsze stery. Więc tu może być problem. Side raczej będzie wiedział coś więcej na ten temat. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Core 1.9.5, a MPC też nie daje rady. Sterowniki nie są najnowsze, moje jeszcze mają numerek bez 100 na początku. CUDA moja karta nie ma, więc Core nie ma z czego korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 (edytowane) Zaktualizuj do wersji 2.0, poprzednia ma jakieś błędy związane właśnie z tym czymś co pojawia się na ekranie w niektórych encodach. http://forum.corecodec.com/viewtopic.php?t=3264 Edytowane 8 Marca 2010 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Oł je! CoreAVC 2.0 rozwiązał sprawę. Próbowłem aktualizacji, ale z 1.7.0 zaktualizowałem do 1.9.5, bez efektu. 2.0 dało radę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...