dr_Misiek Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Czy taka niska temperatura otoczenia (~-15 C) może uszkodzić jakieś części w komputerze podczas jego pracy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 sama temperatura to chyba nie, ale skroplona para wodna juz tak... jesli chcesz wsadzac kompa do zamrazalnika to nie rob tego ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Dysk twardy pewnie nie ruszy albo sie sypnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Jedynie części mechaniczne - wentylatory, dyski i napędy optyczne. Kwestia smarowania i eksploatacji w temp +15°C - +45°C. Skraplanie z zimnego do ciepłego otoczenia. Generalnie przejrzyj forum bo było masę tematów zimowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Sprawa sprowadza się do tego że w ostatnie mrozy robiłem trochę testów OC kart graficznych i nie urywam że do chłodzenia wykorzystałem naturę stawiając kompa na balkonie B-) Wszystko było OK, testy się udały ale kilka dni temu włożyłem do niego spowrotem kartę Ti4600 i... wysypały się artefakty. Kupiłem inną Ti4600 (sprzedający mówił że jest 100% sprawna) karta przyszła włożyłem do kompa i.... artefakty :mur: To mnie bardzo zdziwiło i zaniepokoiło. Sprawdziłem karty na innym komputerze i... domyślacie się co :mur: Jednak na tym kompie narazie chodzi GF3 i jest OK. Nie mam bladego pojęcia co się mogło stać ?? Czyżby to był przypadek ?? Jeśli tak to jest tak niezwykły (jak na moje oko) że chyba zacznę grać w totka. Przy okazji mogę powiedzieć że mam jeszcze problem z GF9600GT z Gigabyte v3. Karta po zainstalowaniu sterowników wyświetla czarny ekran, system się wczytuje normalnie bo z pamięci można go np: wyłączyć albo zrestartować. Omawiana płyta główna to ASROck 4CoreDual-SATAII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Kto ma na mobo elektrolity z zakresem pracy od -40stC ? Płyty główne, w tym złącza, nie są przystosowane do długotrwałej eksploatacji w niskich temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Testowanie nie trwało dłużej niż 8 godzin przez 3 dni w sumie około 20 godzin na balkonie. Ale czy mogło to spowodować jakieś uszkodzenie MOBA'ska??? A co najdziwniejsze dlaczego uszkadza tylko Ti4600?? Zdaje mi się że zasilanie na wszystkich kartach AGP leci tymi samymi nóżkami w slocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Moze kwestia pobieranego przez karte pradu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...