Luk83bb Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Witam. Ostatnio zauważyłem, że podczas startu komputera mam jeden normalny dźwięk (beep) a potem dwa krótkie. Czym może to być spowodowane? Czytałem, że powinno być jedno zwykłe "bipnięcie". Może pomocne będą informacje, że ostatnio przesiadłem się na Windowsa 7 64bit i włożyłem pamięć 2x2GB Crucial BallistiX 800Mhz. Zmieniałem pamięć slotami, resetowałem bios zworką i na defaultowych ustawieniach to samo. Gdzieś wyczytałem, że to może być wina pamięci, ale nie stwierdziłem jej błędów (testy, gry). Wersję biosa mam z 2008r, ostatniej nie mogę coś wgrać, bo są problemy z LiveUpdate na Windows 7 x64, ale nie sądze, żeby to mi pomogło. Może pomocne będzie- Mój sprzęt: MSI P35 Neo-F E5200 2,5GHz@3,5GHz GeForce MSI 9600GT Crucial BallistiX 2x2GB 800Mhz@933Mhz Za wszelką pomoc będę wdzięczny. A może to normalne i "olać" sprawę? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Masz coś podłączone pod USB ? Jak tak to to odłącz i sprawdź czy dalej słychać beepy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk83bb Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Masz coś podłączone pod USB ? Jak tak to to odłącz i sprawdź czy dalej słychać beepy. Dzięki ODOO, mam kilka urządzeń pod USB (myszka, klawa i kamerka) i...znalazłem "winnego" To kamerka z mikrofonem A4Tech PK-935. Kiedy ją odłączę to jest "normalny" start. Dodam, że ona w Windowsie chodzi bez zastrzeżeń, więc czemuż tak "beepuje"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Bo ta płyta tak ma, podłącz kilka pamięci USB to wtedy zagra cała orkiestra. Pytanie tylko po co doszukiwać się problemu, jak żadnego problemu nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...