Skocz do zawartości
sabuska86

Brak dźwięku w komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Nawet nie wiem czy pisze w opdowiedniej rubryce ale mam problem z glosem. Probowalam wszystkiego,wszystko wydaje sie byc w porzadku. Odtwarzajac piosenke,wszystko jest tak jak powinno tylko bez glosu,wyczytalam ze mozna tez zresetowac bois,tak tez zrobilam ale tez nie pomoglo:( Prosze, mam nadzieje ze pomozecie...nawet nie wiem co powinnam podac.Prosze o odpowiedz:)

A przepraszam dodam jeszcze tylko ze jestem kompletnie zielona i prosze o odrobine cierpliwosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy problem z głosem?

Bo z opisu problemu wynika, że na wszystkich utworach robi się efekt karaoke, a to jest raczej niemożliwe, chociażby ze względu na różnorodność nagrywania wokali w różnych gatunkach muzycznych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę pytać o wszystko po kolei, ale jeśli:

- głośniki podłączone do zielonego wyjścia,

- głośniki włączone i głośność większa niż minimalna (najlepiej po środku, już dla 100% pewności),

- brak podłączonych słuchawek pod głośniki :D ,

- dźwięki w systemie nie wyciszone,

- sterowniki od karty dźwiękowej zainstalowane,

- brak nieznanych urządzeń w urządzeniach (device manager),

- głośność w odtwarzaczach niewyciszona,

- karta dźwiękowa włączona w biosie

- dźwięk nie pojawia się nawet jeśli skorzystamy z Ubuntu 9.10 LiveCD (lub jakiegoś innego, ale ten jest w miarę pewny w dziedzinie obsługi sprzętu),

to może to być faktycznie uszkodzona karta dźwiękowa na płycie głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy moge wiedziec jak sprawdzic czy faktycznie jest ona wlaczona (karta dzwiekowa) w biosie? Ubunt 9.10 LiveCD co to takiego jest? moze dodam jeszcze ze jak pogrzebalam z tylu przy tych gniazdkach przez chwile glos sie pojawil ale tylko w jednym glosniku. Sprawdzilam jeszcze dwa inne zestawy glosnikow i bylo to samo ,tylko jeden glosnik chodzil. Czyli to moze byc plyta glowna i co mam teraz zakupic nowa karte dzwiekowa?:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze dodam jeszcze ze jak pogrzebalam z tylu przy tych gniazdkach przez chwile glos sie pojawil ale tylko w jednym glosniku. Sprawdzilam jeszcze dwa inne zestawy glosnikow i bylo to samo ,tylko jeden glosnik chodzil. Czyli to moze byc plyta glowna i co mam teraz zakupic nowa karte dzwiekowa?

Wygląda raczej na uszkodzone gniazdo. Kup sobie jakąś prostą (czyt. tanią) kartę dźwiękową i po sprawie. Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi