sabuska86 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Czesc. Nawet nie wiem czy pisze w opdowiedniej rubryce ale mam problem z glosem. Probowalam wszystkiego,wszystko wydaje sie byc w porzadku. Odtwarzajac piosenke,wszystko jest tak jak powinno tylko bez glosu,wyczytalam ze mozna tez zresetowac bois,tak tez zrobilam ale tez nie pomoglo:( Prosze, mam nadzieje ze pomozecie...nawet nie wiem co powinnam podac.Prosze o odpowiedz:) A przepraszam dodam jeszcze tylko ze jestem kompletnie zielona i prosze o odrobine cierpliwosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Co to znaczy problem z głosem? Bo z opisu problemu wynika, że na wszystkich utworach robi się efekt karaoke, a to jest raczej niemożliwe, chociażby ze względu na różnorodność nagrywania wokali w różnych gatunkach muzycznych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabuska86 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 hm...nie ma zadnego glosu,zadnego dzwieku z glosnikow, a one napewno sa w porzadku. Taj jak powiedzialam sterowniki sa ok i czy to mozliwe ze bedzie problem z plyta glowna?:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Wtyczka od głośników podłączona do zielonego wejścia w karcie muzycznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabuska86 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Tu tez bedzie ok. Problem ciagnie sie juz ze 2 miesiace i robilam chyba juz wszystko. Nawet resetowalam biosa. Co jeszcze mozna poradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Mogę pytać o wszystko po kolei, ale jeśli: - głośniki podłączone do zielonego wyjścia, - głośniki włączone i głośność większa niż minimalna (najlepiej po środku, już dla 100% pewności), - brak podłączonych słuchawek pod głośniki :D , - dźwięki w systemie nie wyciszone, - sterowniki od karty dźwiękowej zainstalowane, - brak nieznanych urządzeń w urządzeniach (device manager), - głośność w odtwarzaczach niewyciszona, - karta dźwiękowa włączona w biosie - dźwięk nie pojawia się nawet jeśli skorzystamy z Ubuntu 9.10 LiveCD (lub jakiegoś innego, ale ten jest w miarę pewny w dziedzinie obsługi sprzętu), to może to być faktycznie uszkodzona karta dźwiękowa na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabuska86 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 A czy moge wiedziec jak sprawdzic czy faktycznie jest ona wlaczona (karta dzwiekowa) w biosie? Ubunt 9.10 LiveCD co to takiego jest? moze dodam jeszcze ze jak pogrzebalam z tylu przy tych gniazdkach przez chwile glos sie pojawil ale tylko w jednym glosniku. Sprawdzilam jeszcze dwa inne zestawy glosnikow i bylo to samo ,tylko jeden glosnik chodzil. Czyli to moze byc plyta glowna i co mam teraz zakupic nowa karte dzwiekowa?:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) moze dodam jeszcze ze jak pogrzebalam z tylu przy tych gniazdkach przez chwile glos sie pojawil ale tylko w jednym glosniku. Sprawdzilam jeszcze dwa inne zestawy glosnikow i bylo to samo ,tylko jeden glosnik chodzil. Czyli to moze byc plyta glowna i co mam teraz zakupic nowa karte dzwiekowa?Wygląda raczej na uszkodzone gniazdo. Kup sobie jakąś prostą (czyt. tanią) kartę dźwiękową i po sprawie. Edytowane 7 Marca 2010 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabuska86 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Aha no to wielkie dzieki za pomoc. A jaki bedzie koszt takiej prostej karty dziekowej?i czy to obojetne jaka kupie czy musi to byc ten sam model jaki mam teraz? chcialabym juz wszystko wiedziec;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Soundblaster Live kosztuje około 30 zł, o ile się nie mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Myślę, że zwykły Sound Blaster Live! będzie odpowiedni dla Ciebie. A cena na Allegro w zakresie 10-40zł myślę, że nie jest duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabuska86 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Jeszcze tyle moge spokojnie wydac;) Mysle, ze wszystko juz wiem. Jeszcze raz wielke dzieki;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabuska86 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Bardzo Wam dziekuje, juz moge rozkoszowac sie ulubiona muzyka. Kupilam karte nie droga za 35 zl. Pozniej sie jeszcze okazalo ze mam zainstalowane dwa sterowniki do karty dzwiekowej...:) ale teraz jest wszystko w porzadku:)Jeszcze raz dziekuje;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...