glok Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Witam, Otóż szukam łatwego oraz skutecznego programu do wyłączania komputera w sieci LAN. Chodzi mi dokładnie o program tego typu: z komputera nr. 1 chciałbym wyłączyć komputer nr. 2 itp. czego potrzebowałbym do takiego przedsięwzięcia prócz adresu IP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Konto administratora z tym samym hasłem i polecenie shutdown \m ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glok Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 niestety po wpisaniu shutdown \m 192.168.0.3 nic prócz szybkiego mrugnięcia cmd nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glok Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 odświeżam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d0nMD Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 niestety po wpisaniu shutdown \m 192.168.0.3 nic prócz szybkiego mrugnięcia cmd nic się nie dzieje. A czy łaskawie sprawdziłeś w ogóle składnię tego polecenia? Adres IP nie jest do niczego potrzebny. shutdown -s -f -m \\nazwa_komputera -t 00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glok Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 długo myślący cmd i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d0nMD Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Widocznie masz źle skonfigurowaną sieć i jeden komputer "nie widzi" drugiego. AFAIK nazwa komputera nie może zawierać znaków "zakazanych", a dane komputery muszą mieć tą samą domenę i grupę roboczę. Próbowałeś też przez 'Pulpit zdalny'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Możesz też zainstalować Radmina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glok Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 mam tego Radmina. wbiłem przez tryb awaryjny z obsługą sieci na konto administratora xp wersja homo. bawiąc się tym programem jak i wpisując komendy w start > uruchom chyba wyłączyłem ten komputer nie wiem jak i czy ktoś na nim nie siedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glok Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 niestety z konta admina z obsługą sieci nie mogę zamknąć komputera drugiego, który podłączony jest pod mój router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...