Nozyk Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Witam serdecznie, chcialbym kupic tak jak w temacie drukarke lub urzadzenie wielofunkcyjne do 150zl, no juz maksymalny prog to 200pln. Chcialbym aby ta drukarka byla tania w eksploatacji (oczywiscie zamienniki) oraz aby wytrzymala chociaz te 3 lata uzytkowania bez 'zalania'. Z racji, ze wlasnie moj brother dcp 115c zostal 'zalany' jestem bardziej nastawiony na kardridze niz typowe pojemniki. Zaciekawily mnie drukarki: HP D1660 ( z tym ze tusze po 50pln:/ ); Canon IP1900 ( z tym, ze tam sa chyba same pojemniki ); oraz nieznana mi zbytnio marka EPSON S21 oraz urzadzenie wielofunkcyjne EPSON SX115. Co do drukarek laserowych, to nie mialem z nimi nigdy do czynienia a, ze drukowac bede powiedzmy cos kolo 30-40 stron tygodniowo to laserowka moze zostac pominieta. Czy moglby ktos wypowiedziec sie o tych sprzetach lub podeslac cos rownie wartego uwagi. Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 D1660... Tusze 300 ( 5ml... ) XL ma 15ml ( z tego co pamietam) do tego gwara 12 miechów... Fajnie tanio i droga exploatacja...( nie wiem jak z zabezpieczeniem jak w serii hp XX80 wielofunkcyjnych czyli tylko oryginały działaja ) Co do EPSONÓW... SX115 zamienniki tanie... to samo S21.. ( czasami sa jaja z chipami i cuda na kiju to wykryje 3 kolory czarnego nie itd.. ) jak uzyjesz zamienników pa pa GWARA... IP1900... wkłady czarne PG 37 i 40 12/16ml i40-41 kolor ... zamienniki łażą nie ma problemów ogolnie sam mam canona... nie narzekam ( spojrz w podpis ) I starego EPSONA DX3800... ale dopiero go uruchamiam...bo ktos wywalił wręcz nową drukarkę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...