Skocz do zawartości
Nozyk

Drukarka lub urzadzenie wielofunkcyjne MAXXXX 200pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, chcialbym kupic tak jak w temacie drukarke lub urzadzenie wielofunkcyjne do 150zl, no juz maksymalny prog to 200pln. Chcialbym aby ta drukarka byla tania w eksploatacji (oczywiscie zamienniki) oraz aby wytrzymala chociaz te 3 lata uzytkowania bez 'zalania'. Z racji, ze wlasnie moj brother dcp 115c zostal 'zalany' jestem bardziej nastawiony na kardridze niz typowe pojemniki. Zaciekawily mnie drukarki: HP D1660 ( z tym ze tusze po 50pln:/ ); Canon IP1900 ( z tym, ze tam sa chyba same pojemniki ); oraz nieznana mi zbytnio marka EPSON S21 oraz urzadzenie wielofunkcyjne EPSON SX115. Co do drukarek laserowych, to nie mialem z nimi nigdy do czynienia a, ze drukowac bede powiedzmy cos kolo 30-40 stron tygodniowo to laserowka moze zostac pominieta. Czy moglby ktos wypowiedziec sie o tych sprzetach lub podeslac cos rownie wartego uwagi. Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D1660... Tusze 300 ( 5ml... ) XL ma 15ml ( z tego co pamietam) do tego gwara 12 miechów... Fajnie tanio i droga exploatacja...( nie wiem jak z zabezpieczeniem jak w serii hp XX80 wielofunkcyjnych czyli tylko oryginały działaja )

Co do EPSONÓW... SX115 zamienniki tanie... to samo S21.. ( czasami sa jaja z chipami i cuda na kiju to wykryje 3 kolory czarnego nie itd.. ) jak uzyjesz zamienników pa pa GWARA...

IP1900... wkłady czarne PG 37 i 40 12/16ml i40-41 kolor ... zamienniki łażą nie ma problemów ogolnie sam mam canona... nie narzekam ( spojrz w podpis )

I starego EPSONA DX3800... ale dopiero go uruchamiam...bo ktos wywalił wręcz nową drukarkę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi