jarius Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Witam Czy mój Chieftec 550W wydoi przy podkreconym q6600, 8800gt i 5850? Czy warto obniżyć taktowanie w 8800gt? Czy w spoczynku bedzie tylko chodziła karta z Ati(cudowne obniżenie ilosci pobieranego prądu w idle) redukując moje koszta włączonego kompa na noc? Opłaca się kręcić radeona przy podanym zasilaczu? Zasiłki definitywnie nie będę zmieniał i zastanawiam się nad sensem kupowania grafy(Ati) i chlodzenia scythe mugen na proca. Stanąłem teraz nad brakującym czynnikiem pamięci podręcznej i czy można troszke zaoszczedzic na mocy zasilacza mając kości 2X2 zamiast 4X1(patriot kręcony na 1066);> Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na trapiące mnie pytania Pozdro (oczywiscie teraz czekam na obnizki troszke zawyzonych cen kart Ati) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Powinien uciągnąć. A kości nie ma sensu zmieniać - różnica kilku watów. Edytowane 9 Marca 2010 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarius Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 A jak się ma pobór prądu dla tych dwóch kart w spoczynku, 8800gt się wyłącza a 5850 ma mniejszy pobór z tego co wyczytałem tia? I czy obniżanie taktowania 8800gt będzie miało jakiś skutek w obliczeniach fizyki i obciążeniu zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...