Yogii Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Witam....... mam mały problem mianowicie chciałbym założyć na procesor lepsze chłodzenie ARCTIC COOLING Copper Silent 3 bo chciałbym podkręcić procesor i mieć cichszy komputer ;) ,ale nie wiem czy mi się zmieści bo mam już założony radiator na płycie głównej. Płyta nazywa się Abit NF-7 v.2.0 a radiator jaki założyłem to ZALMAN NB47J. Bardzo proszę o rady może ktoś z was miał taką płytę główną :) z góry dziękuję za wypowiedzi Pozdrawiam M@riusz Specyfikacja komputera: Procesor Athlon XP 2400+ (Thorton) Płyta główna Abit NF-7 v.2.0 Pamięci Ram 2x 512 MB kingston Karta graficzna Geforce Galaxy 7300 GT Premium Zalman Dysk twardy WD 160 GB Zasilacz Tagan TG380 U01 link ARCTIC COOLING COPPER SILENT 3-CICHY,SOCKET A+MX1 (936437021) - Aukcje internetowe Allegro Zdjęcie kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Trochę przypomina box-a. Chyba lepiej będzie pobrać to: AAB COOLING - SUPER SILENT P1 PWM CICHY 12dB (935712088) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Trochę przypomina box-a. Chyba lepiej będzie pobrać to: AAB COOLING - SUPER SILENT P1 PWM CICHY 12dB (935712088) - Aukcje internetowe Allegro too nie wejdzie na socet A PENTAGRAM FREEZONE QVC-100 Cu (948382681) - Aukcje internetowe Allegro mozesz to ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :] o ile ci wejdzie do budy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogii Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Nie ma szans pentagram nie wejdzie średnica radiatora 115mm lipa <_< jedynie co to ten co podałem ,ale może na styk dlatego nie jestem pewien i pytam was może znacie coś jeszcze innego podobnego do Arctic Cooling Copper Silent 3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 to wywal zasilacz na zewnatrz obudowy :> albo na dól bo ten radiator jest naprawde fajniusi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogii Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) to wywal zasilacz na zewnatrz obudowy :> albo na dól bo ten radiator jest naprawde fajniusi nic nie będę wywalał ani przenosił na dół sorki ,ale tak musi pozostać B-) Edytowane 9 Marca 2010 przez Yogii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Ale gdzie nie zmieści się ten pentagram? Od strony zasilacza za mało miejsca? czy od strony niebieskiego zalmana? Ja mówię, że się zmieści pod zasilaczem. Zdejmij chłodzenie i zmierz odległość od środka cpu do zasilacza, stawiam, że będzie te 6cm. Mniej będzie do zalmana, te szpilki w zalmanie łatwiej się wygina niż łamie zapałki. Można go spokojnie dopasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogii Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Pentagram nie zmieści się na pewno od strony zelmana bo chociaż jest wysoki na 6cm pentagram to i tak będzie przeszkadzał zalman daję sobie głowę uciąć :) pentagram odpada. Edytowane 9 Marca 2010 przez Yogii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 To weź mniejszego pentagrama PENTAGRAM QC-80 CU (946001632) - Aukcje internetowe Allegro Zawsze można poprzeginać listki pentagrama aby nie przeszkadzały zalmanowi. Zalman też jak już pisałem jest dość plastyczny. To tylko aluminium, nie stal. Możesz zapytać czy ten Thermaltake TOWER 112 ma zapinkę na Socket A. Ten cooler obsługuje socket A, na fotce widać AMD K7, K8. Inne chłodzenia godne uwagi: Thermaltake GOLF 325 Socket A 100% MIEDŹ CU (949918497) - Aukcje internetowe Allegro Thermaltake Silent Tower miedz LGA775 i inne (942132493) - Aukcje internetowe Allegro THERMALTAKE VOLCANO 11+ SOCKET A - SKLEP, FV, GW (947997065) - Aukcje internetowe Allegro Dziwne: COOLER MASTER JET NOWY (946724826) - Aukcje internetowe Allegro Niektóre mają niestety ceny zaporowe, podałem je abyś wiedział czego można szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogii Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Nie jednak postawię przy swoim i chyba wezmę Arctic Cooling Copper Silent 3 mierzyłem dzisiaj i powinien wejść na styk pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Nie jednak postawię przy swoim i chyba wezmę Arctic Cooling Copper Silent 3 mierzyłem dzisiaj i powinien wejść na styk pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc :) tia... dla innych miłośników tego coolera ;) Arctic przełamał się wznowił ten model oraz Copper Silent 4 (na socket 478) także w połowie maja mają być normalnie dostępne w sklepach... Edytowane 22 Marca 2010 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...