Skocz do zawartości
DarkB

Dziwne zawiechy na L7S7A2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem niedość że mi nie działa procek na magistrali 200 na żadnym mnozniku to jeszcze te śwmieszne zwiechy...

Ustawiam procka na 166 ramy (Twinmosy 512 400 ale jeszcze nei zmieniłem w podpisie) cl 2,5 turbo mode i po przejściu gdzieś połowy 3dmarka staje komp i nie wiem co się dzieje.... :evil:

I może mieliście takie problemy z magistralą 200 czemu nei działa nawet 5x200 a nawet 195 moze to być dlatego że agp jest za wysoko taktowane??

Pomóżcie wydałem spejalnie tyle kasy na te ramy i jeszcze jakieś cuda:)

Pozdrawiam ALL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

1. agp ustaw na 77Mhz

2. ziweksz napiecie na pamieciach a i jeszce tylko na jakich kosciach masz te TwinMOSy????????? moje sa na Mtecach i chodza na max timingach cl2 ultra mode

3. jaka masz zasilke i jakie napiecia????????

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam także na Mteckach, jeszcze nei zmieniłem biosa musze to zrobić ale teraz maturka to nie mam zabardzoc zau na ta zabawe, ajutro to zrobie, a o ile zwiększyć napięcie? u mnie chyba ultramode na cl 2 nie pójdzie ale na magistrali 200 chodza Ci te ramy??

A zasilke mam codegena wiem ze gówienko,a le zasiłka ma 300 wat

O jakie Ci dokładnie napięcia chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam także na Mteckach, jeszcze nei zmieniłem biosa musze to zrobić ale teraz maturka to nie mam zabardzoc zau na ta zabawe, ajutro to zrobie, a o ile zwiększyć napięcie? u mnie chyba ultramode na cl 2 nie pójdzie ale na magistrali 200 chodza Ci te ramy??

A zasilke mam codegena wiem ze gówienko,a le zasiłka ma 300 wat

O jakie Ci dokładnie napięcia chodzi?

no mi chodza synchro 10x200 zmien ten bios napewno pomoze i ustaw agp77 a napiecia zwiekszaj jak bedzie ci sie wysypywal zwiechy albo freezyy no albo ci nie wstawal :) a napiecia te z MBM albo z biosu

Vcore, Vmem, +3,3 ,+5 :P

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grinch : jak ja napiszę komuś że ma przyklejony temat (było tak m.in. z L7S7A2) to od razu jakiś Niemiec zaczął mnie zjeżdżać że się czepiam itp.

niektórzy po prostu mają niewydolność oczków i nie umieją zadać pytania tam, gdzie siedzą użytkownicy akurat tego sprzętu, muszą założyć nowy temat bo są wyjątkowi i nie będą się pod masówkę podpinać.

DarkB : na kości biosu masz napisane i przy starcie kompa też masz napisane czy to award więc sam mżesz sprawdzić . jeśli award to tylko awflash'em wgrasz.

ale coś jest nie tak z tą płytą że trzeba podnoisić napięcie pamięci żeby mogła chodzić na swoich standardowych ustawieniach. no chyba że to ten codegen zaniża napięcia i jest mniej niż powinno na pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze jedno głupie pytanie czym tego biosa wgrać awdflashem? to jest awarda bios?

ja uzywam aminf335 tu masz stronke http://www.ecs.com.tw/download/flash_ami.htm

pozdr :P :P

No fajnie bawiłęm się z południowym mostkiem i (niechcący) drasnąłem płyte z tyłu i przerwałem obwody i poszła płyta do śmietnika, zamówiłem już druga, ale poraszka, troche się wkurzyłem, ale moja wina i zapłące za to:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...