DJREY Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Witam kupiłem sobie ostatnio Płytke Asusowską P4C800 E-Deluxe ponieważ mi sie starsza spaliła. i chodzi mi teraz o procesor który byłby wydajniejszy i lepszy do OC od 3 Ghz do 4 ghz na chłodzeniu Thermaltake silien toweri arctic silver 5 reszta conf: ram 4x1 G.skill F1 PC4000 zasiłka ocz 600w grafa radek 3850 512 mb Edytowane 9 Marca 2010 przez DJREY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Więcej cache vs mniejsza grzałka. Ja ze swojego Prescotta byłem zadowolony (3Ghz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Prescott lepszy co do kwestji OC ponieważ jest wykonany w lepszej technologi czyli 90 nanometrów czyli lepsze OC:) Wiem że jest ich wiele rewizji i każde są inne co do OC. a jakie taktowanie to może jak najwiecej czyli 3.4 Ghz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 NW, koniecznie z HT, mniejsza grzalka a pogonisz go takze ladnie. Ale tez 4 x 1GB moze byc ciezko zgrac z oc procka @ 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 no właśnei NW jest gorszy fatk mniejsza grzałka ale to nie jest to. Prescott bierz z HT oczywiscie 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLICHO Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Prescott bierz nawet w miare masz dobre chłodzenie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 no właśnei NW jest gorszy fatk mniejsza grzałka ale to nie jest to. Prescott bierz z HT oczywiscie 3.2 Tak sobie wlasnie przypomnialem stare testy i tutaj NW jest zegar w zegar lepszy - Recenzja - Intel Pentium 4 3.2GHz Prescott - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Właśnie, Prescott miał być szybszy, co po wydłużeniu potoku nie bardzo się udało. Ja bym brał NW z HT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 bleee co wy proponujecie ;-) sprzedac plyte kupic cokolwiek co obsluzy cielaka e1200 i ani preshot ani NW nie maja szans ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 bleee co wy proponujecie ;-) sprzedac plyte kupic cokolwiek co obsluzy cielaka e1200 i ani preshot ani NW nie maja szans ;-) No i to by bylo najlepsze rozwiazanie, dzisiaj najtansza plyta pod E1200 to jakies 70zl, a sam proc do wyrwania za drugie 70zl i sprzecik jak ta lala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLICHO Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Ja to was ludzie nie rozumiem;/ prosił koleś konkretnie a wy juz zmiana tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 @KLICHO użytkownicy chcą go uchronić aby nie wtopił tak jak Ty. No chyba, że DJREY to Twoje kolejne konto na forum? Konfiguracje bardzo podobna do Twoich :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Tak sobie wlasnie przypomnialem stare testy i tutaj NW jest zegar w zegar lepszy - Recenzja - Intel Pentium 4 3.2GHz Prescott - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny Testy robione w 2004 roku dzisiaj są już mniej wiarygodne. I nie dlatego, że coś z nimi jest źle, ale że zmieniły się aplikacje. To że NW jest wydajniejszy zegar w zegar wynika z krótszego potoku wykonawczego, ale są jeszcze inne czynniki. Prescott to większa pamięć podręczna (część programów lubi większe cache w PIV) i co najważniejsze SEE3. Aplikacje korzystające z tego rozszerzenia znacząco zyskują na wydajności. Poza tym może się za niedługo okazać, że podobnie jak to ma dzisiaj miejsce z SEE2, programy będą wymagały SEE3 do pracy i bez tego nie włączy się go. Kolejna sprawa w PR poprawiono HT, które działa lepiej. Więc dzisiaj gdy do wyboru jest NW lub PR to tylko PR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...