Skocz do zawartości
Micky92

procesor zgrzał się z chłodzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Temat za dużo nie mówi, więc tu wyjaśnienie: problem jest taki, że chyba była jakaś słaba jakościowo pasta termoprzewodząca na procesorze i teraz jak demontowałem chłodzenie i procesor to okazało się, że się zgrzało (skleiło - żeby to wyciągnąć musiałem to mocno pociągnąć). Jest jakiś sposób żeby to rozdzielić? Bo chyba w inny sposób nie zamontuję tego na płycie głównej żeby tego nie rozdzielać. Procesor to amd athlon 64 x2 5200+, chłodzenie boxowe

fotki: 1

2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej sytuacji jeśli nie pomoże podgrzewanie to żyletka i szukać najdogodniejszego miejsca aby ją wcisnąć pomiędzy radiator a cpu. Uważać na paluchy, robić to spokojnie i cierpliwie. Jeśli po kilku minutach nie będzie efektu to 5 minut przerwy i dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nóżek nie pokrzywiłeś?? Ściągnij z radiatora wentylator (żeby się nie spalił) i ogrzewaj od góry, procek sam odpadnie. A następnym razem zetrzyj pastę z boxa i przesmaruj normalną, np AS5 albo Ceramiq, niedrogie a całkiem dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ostatnio to samo,podkręć kaloryfer na maxa i połóz radiator bokiem,po 5 minutach podważyłem kartą kredytową (czymkolwiek co nie zniszczy procka) i procek ładnie zszedł:)

A na drugi raz odczep zapinke i wentylator i rozgrzej procesor,wtedy odejdzie łatwiutko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi