Micky92 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Temat za dużo nie mówi, więc tu wyjaśnienie: problem jest taki, że chyba była jakaś słaba jakościowo pasta termoprzewodząca na procesorze i teraz jak demontowałem chłodzenie i procesor to okazało się, że się zgrzało (skleiło - żeby to wyciągnąć musiałem to mocno pociągnąć). Jest jakiś sposób żeby to rozdzielić? Bo chyba w inny sposób nie zamontuję tego na płycie głównej żeby tego nie rozdzielać. Procesor to amd athlon 64 x2 5200+, chłodzenie boxowe fotki: 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Następnym razem nie wyciągaj proca na siłę. Przeczytaj ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 W tej sytuacji jeśli nie pomoże podgrzewanie to żyletka i szukać najdogodniejszego miejsca aby ją wcisnąć pomiędzy radiator a cpu. Uważać na paluchy, robić to spokojnie i cierpliwie. Jeśli po kilku minutach nie będzie efektu to 5 minut przerwy i dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Nóżek nie pokrzywiłeś?? Ściągnij z radiatora wentylator (żeby się nie spalił) i ogrzewaj od góry, procek sam odpadnie. A następnym razem zetrzyj pastę z boxa i przesmaruj normalną, np AS5 albo Ceramiq, niedrogie a całkiem dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Miałem ostatnio to samo,podkręć kaloryfer na maxa i połóz radiator bokiem,po 5 minutach podważyłem kartą kredytową (czymkolwiek co nie zniszczy procka) i procek ładnie zszedł:) A na drugi raz odczep zapinke i wentylator i rozgrzej procesor,wtedy odejdzie łatwiutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Poradziłem sobie z tym przy pomocy suszarki do włosów. Ale następnym razem nie będę już na siłę ciągnął, za duże ryzyko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...