Skocz do zawartości
omkosmok

Zmiana chłodzenia Power Color HD4870

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu przymierzam się do wymiany chłodzenia na swej karcie. Sam się sobie dziwię, że tyle czasu wytrzymałem z tym wiatrakiem... Mam na oku Accelero S1 rev.2 i teraz moje pytanie. Mianowicie, co sądzicie o radiatorach na pamięci i sekcje zasilania z tego zestawu? Warto tego użyć, czy lepszym rozwiązaniem będzie zakup innych komponentów? Jak pasta położona już na podstawkę radiatora ma się np. do Zalmana ZM-STG 1? Z góry dziękuję za rady. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem z wiatrakiem. Prawie kupiłem cooler na allegro.

Wcześniej jednak podrasowałem chłodzenie stockowe edytorem biosu (Naprawdę banalne).

Po kilku próbach byłem zadowolony z efektów. Wiatrak włącza się wcześnie, ale

pracuje na wolnych obrotach.

Dodatkowo zamocowałem pod turbiną cichy wentylator AC nawiewający powietrze w jej kierunku.

Temperatura karty znacząco spadła. Spoczynek/pulpit ~50C i cisza.

Przy 65 stopniach turbina osiąga 30% obrotów i wyżej nie ma potrzeby się wkręcać.

Max temp w stresie ~ 67C. Watro pokombinować sporo kasy zostaje w kieszeni. (GeCube hd4870).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatorki z S1 na sekcje zasilania nie dają sobie z nią rady, ba układy są na tyle małe że nie zapewniają odpowiedniej powierzchni styku przez co po rozgrzaniu(świeżo przyklejone) po prostu odpadły -.-'

Kupiłem zalmana rhs70, problem z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatorki z S1 na sekcje zasilania nie dają sobie z nią rady, ba układy są na tyle małe że nie zapewniają odpowiedniej powierzchni styku przez co po rozgrzaniu(świeżo przyklejone) po prostu odpadły -.-'

Kupiłem zalmana rhs70, problem z głowy.

Mam przez to rozumieć, że ten Zalman jest w pełni kompatybilny z chłodzeniem?

Czy nie powinno być problemów z założeniem tego np razem z Twin Turbo?

Dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi