beavisek Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Mam problem taki. Jest serwer NT4.0 z domeną. Inny komputer z system windows 95/98 loguje sie do domeny bezproblemowo . Kiedy juz na podłaczymy komputer z win 2000 juz nie mozna bylo sie zalogowac do domeny . Ale problem zniknął przy instalacji protokołu Net Beui . Natomiast przwdziwy cyrk sie zaczął przy Xp od 2 dni nie moge nic wymyslec :cry: Net buła nie pomogła juz jak w win2k. Cały czas wychodzą komuniakty typu "mój komputer nie został znaleziony w domenie" albo nie mozna znaleźc kontrolera domeny czy cos takiego. Nie wiem dodam ze konta są na pewno dobrze soknfigurowane i problem tkwi w innym systemie. Moze macie jakies pomysly? Bo ja nie to zosatje mi czytanie setek artykułow na stronie microsoftu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 konta userow masz porobione..... a kompy dopisales do domeny ?? ja mialem podobne cyrki :( pamietaj o poprawnej nazwie kompow (w win9x styknie "nazwa" ale w w2k i xp "nazwa.domena" :!: ) moze to pomoze.... mi pomoglo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 xp.pro czy xp.home ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 xp proffesional. Na home chyba nie mozna sie logowac do domen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Masz na mysli zeby na serwerze NT sprawdzic nazwy kompow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 jak obslugiwalem w2k to wklepywalem dodatkowo nazwy kompow jak nie chcialo chodzic..... z tego co wiem to nt4 tez to powinno byc... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Przedewszstkim, musisz wybrac.. albo logujesz sie do domeny, albo masz grupe robocza i logujesz sie tylko do serwera. A jak sie juz zdecysujesz to tak sobie ustaw. Tylko loguj sie wtedy jako user ktory ma jakies uprawnienia w domenie ityle. Jakby nie pomoglo daj znac. postaram sie pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Ja zakladam, ze On wie, ze tak trzeba ustawic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...