860lacov Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Właśnie robię sobie rozliczenie za pomocą programu dołączonego do gazety wyborczej. Pracowałem w 2 miejscach w tym roku. W obu umowa zlecenie. W programie wklepałem już sumy [kwota przychodu] [kwota kosztów] [kwota zaliczek] Niestety jak w kreatorze wciskam dalej to wyskakuje mi, że koszty przekraczają mi normę o 20% i mogę wykazać wyższe koszty jeśli jestem do tego upoważniony. Co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Oczywiście nie znalazłeś odpowiedzi w pomocy programu, dokumentacji, przepisach prawnych ani ogólnie w całej Sieci....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) W programie nie ma pomocy, a jak na razie jedyne co znalazłem w przypadku umowy zlecenie to: "Koszty uzyskania przychodu przy wyliczaniu zaliczki - 20%, 50% jeśli umowa przenosi prawa autorskie, ustalone kwotowo, jeśli przekraczają wyliczone normy - w tym przypadku wykonawca musi koszty udokumentować" oraz Przychody uzyskane z tytułu więcej niż jednej umowy (miejscem stałego lub czasowego zamieszkania podatnika jest ta sama miejscowość, w której znajduje się zakład pracy) - 2002,05 z tym, że nie wiem czy chodzi o umowę o pracę, zlecenie czy nie ma to znaczenia Edytowane 10 Marca 2010 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Urząd Skarbowy w Warszawie z podziałem na dzielnice, US Warszawa Bielany, Skarbowo.pl. Dzwoń. W urzędzie skarbowym do którego masz zanieść PITa będą wiedzieć najlepiej myśle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 A jak nie chcesz się użerać ze skarbówką to daj wypełnić komuś PIT,a kto się bardziej zna. Albo tez mogli jakiegoś babola walnąć w Twoim picie. Miałem 2 razy korekta wysyłaną przez byłą firmę w której kiedyś pracowałem. Do urzędu nie zaszkodzi zadzwonić, albo najlepiej się przejść. A następnym razem używaj google bardziej skrupulatnie. To naprawdę niezły wynalazek jak tylko chce/potrafi się z niego korzystać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hatton Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Urząd Skarbowy w Warszawie z podziałem na dzielnice, US Warszawa Bielany, Skarbowo.pl. Dzwoń. W urzędzie skarbowym do którego masz zanieść PITa będą wiedzieć najlepiej myśle. Ja proponuje wejść na stronę Ministerstwa Finansów www.kip.gov.pl, znajduje się tam telefon do Krajowej Informacji Podatkowej. Pomoc jest bezpłatna, tylko zadzwonić trzeba, czyli koszt połączenia. Warto również przejrzeć stronę www.e-deklaracje.gov.pl gdzie można złożyć PIT przez Internet Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja za pośrednictwem programu e-pity, złożyłem pita za siebie i za mamę przez internet. Polecam, całość trwa góra 15 min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...