xPawel1337 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Witam, w sumie to mogłem napisać bardzo tani :) Mianowicie interesuje mnie coś około 250zł jedynie do przeglądania stron, płacenia rachunków itd. przeglądałem Allegro i trafiłem na coś takiego: Fujitsu Esprimo e5905 Cel 3.0/1024/80/DVD WXP FVAT (953647795) - Aukcje internetowe Allegro I tutaj moje pytanie, czy za te pieniądze mogę znaleźć coś ciekawszego/stabilniejszego i ogólnie jak widzicie taki wybór. Z góry dzięki za pomoc i wszelkie odpowiedzi. :? EDIT: Ofc fail z tytułem tematu i coś nie mogę tego edytować, także jak jakiś moderator by to zobaczył to z góry dzięki za poprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 1. Poprawiłem temat. 2. Z takimi rozwiązaniami jest jeden problem. Piekielnie ciężko w niektórych przypadkach dostać jakiekolwiek stery do płyty. Zazwyczaj są to jakieś rozwiązania, które nie mają wsparcia na stronie producenta sprzętu. Np. tutaj mamy Fujitsu, a płyta pewnie MSI lub Asus, oznaczenia modelu brak i zostaje Everest lub szukanie po PID i VID urządzenia. W tej akurat aukcji jest coś o licencji XP, więc ze sterownikami nie powinno być problemu. Ewentualnie poproś sprzedawcę, aby Ci wrzucił sterowniki na dysk, jeśli takowe posiada lub płytkę CD jeśli była w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) Zdaje się, że wybrałeś najlepszy z możliwych do 260 zł z allegro. Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi. Ciekaw jestem w jakim stanie są dyski twarde w tychże komputerkach i co można zdziałać korzystając z Ontrack Recovery, Get my data back czy NTFS Recovery. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, tani komputerek jako zasysacz ;). Myślę, że powinien załapać sterowniki do płyty wraz z zaaplikowaniem SP3. Edytowane 11 Marca 2010 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 da rade taniej evo na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro wlasnie jeden z takich sprzedalem, do takich zastosowan jak wymienione w temacie naprawde az za dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Takie same sprzęty są też na sempronach, powinny być chłodniejsze, przez to może cichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xPawel1337 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Dzięki za rady, chyba zostanę przy tym Fujitsu, zawsze to pcie, ddr2 i sata, jak w normalnym komputerze coś wymienię, zawsze będzie można dołożyć do tego, te Evo ogólnie po dodaniu ramu/dysku i wszystkich innych rzeczy które z nich powyciągali wychodzą tyle samo, także szału nie ma :D A co do sterowników, zapytam sprzedawce, ale nawet jeśli niema to sprawdzałem i są dostępne na stronie Fuji pod większość chyba systemów. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Mozesz tez poszukac uzywane Dell'e GX280/GX620, do nich sterowniki znajdziesz bez problemu, sa dd2 i sata wiec tez przystepnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 evo sa kompletne i tanie, zalezy u kogo kupujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xPawel1337 Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Pech chciał, a może i szczęście, że przejrzałem jeszcze raz allegro i trafiłem na dwa cuda :D mieszczące się w budżecie: Fujitsu Esprimo 3600+/1GB DDR2/40/DVD PCI Ex (947946734) - Aukcje internetowe Allegro Fujitsu Esprimo 3200+/1GB DDR2/80 SATA /DVD PCI Ex (947946682) - Aukcje internetowe Allegro No i komputer z pierwszego postu: Fujitsu Esprimo e5905 Cel 3.0/1024/80/DVD WXP FVAT (953647795) - Aukcje internetowe Allegro I tutaj pytania. Celeron(3.0GHz) czy Sempron(1.8/2.0GHz)? Jeśli Sempron to 3600-2GHz i 40GB dysk czy 3200-1.8GHz i dysk 80GB, w sensie czy warto tracić jakby nie patrzeć połowę dysku za cenę 200MHz. Muszę coś wybrać przez weekend, także jeszcze raz proszę o pomoc. Zależy mi tylko na w miarę szybkim włączaniu/nie muleniu po tym jak zostanie już trochę zaśmiecony - samego windowsa i programów typu opera/ff/openoffice, żadnego grania na nich nie przewiduję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Jeśli zależy Ci na pojemności dysku a nie zamierzasz dokupować/wymieniać dysku na znacznie większy, to weź ten z dyskiem 80GB. A może z góry wiadomo, że ten dysk 80GB będzie za mały i za kilka miesięcy i tak kupisz 500GB czy 1TB to nie ma sensu brać tego z dyskiem 80GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 200MHz wielkiej różnicy nie zrobi, więc jeżeli nie planujesz wymiany dysku na większy/szybszy to wybierz model na Sempronie 3200+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xPawel1337 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Ok, czyli w chwili obecnej skłaniam się ku temu Sempronowi 3200+ z dyskiem 80GB, rozumiem też, że Sempron będzie lepszym wyborem niż Celeron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Sempron będzie lepszym wyborem, niż Celeron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...