charlie20 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Mam pytanie czy takie zestawienie pasuje nie bedzie sie gryzła ta płytka z tym prockiem ? [url="http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-eg31mf-s2_11.html"]Mój odnośnik[/url] o chłodzenie sie nie martwie, paste też mam dobrą i zasilacz myśle ze tez wystarczający 540W ;] tylko własnie czy wszystko bedzie normalnie działalo bez zadnych problemów i pamieć ram GoodRam 667MHZ DDR2 Geforce GTX 260 896 MB DDR3 Zasilacz medicom CARBON 540 W jeżeli kupiłbym nowa pamiec powzej 1000 MHZ to myśle że coś mozna byłby wycisnąc z tego procka ;] ale jak zakupie go to myśle że poczuje różnice nawet bez podkręcania a powiedz mi bo własnie ten Q9450 kupuje na allegro uzywany ma jeszcze 1.5 roku gwarancji i czy warto kupic bo cena jest naprawde dobra. Bo własnie zastanawiam sie nad Q8300 nowka za 530 a tamtym od goscia uzywanym za 495 zl , niby spotykam sie z nim osobiscie ale mam jakies obawy i nie wiem czy potrzebnie sie denerwuje ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Ile zł masz na te części? Zasilacz masz słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) zakładasz jakieś OC, a do tego jest raczej potrzebna płyta z solidną sekcją zasilania, ta takiej nie posiada, nie twierdzę, że się nie da, ale do stabilności będzie daleko. Zależy też od tego jakie są twoje wymagania co do OC, jeśli na średnim poziomie to może zostać. Procki jeden jak i drugi mają niskie mnożniki więc do wyższego oc potrzebne jest wysokie fsb, a o to na tej płycie będzie trudno. Reasumując albo zmiana płyty albo jakiś szybki dwujajowiec. Edytowane 11 Marca 2010 przez Energman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) Zasilacz niby ma te 540 W ale jest jakościowo dość słaby ( to Feel III w innej obudowie ) , zmień go na coś lepszego . Nie bierz Q8300 - to kastrat . Q9450 jest lekko słabszy niż Phenom II X4 955 . Płytka na początek wystarczy ale o OC zapomnij - ma tylko 4 fazy zasilania do tego procek ma na starcie wysokie FSB ( 333 mhz ) i niski mnożnik - za bardzo go nie pogonisz . W ogóle to wersja dla oszczędnych ( mATX ) . EDIT . Albo inaczej . S775 już praktycznie umiera , nic nowego nie wyjdzie na to . Sprzedaj płytkę . Kup procka , płytę i ram pod AM3 . Procek to może być albo Athlon II X4 - model 630 kosztuje 365 zł albo Phenom II X4 - 925 lub 945/955BE - kosztują odpowiednio 499 zł / 535 zł / 565 zł . Do tego AsRock M3A770DE za 230 zł i GoodRam 2GB 1600MHz CL9 za 180 zł . I masz dobrego i przyszłościowego kompa - w przyszłości możesz wsadzić do niego innego procka . Można je sporo podkręcić , szczególnie model 955 bo to wersja Black Edition - odblokowany mnożnik . Albo zamiast X4 kupić Phenoma II X2 555 BE i liczyć na szczęście że się uda rdzenie odblokować , wtedy za ~ 400 zł masz procka o wydajności P II X4 965BE . Ceny z esc.pl Edytowane 11 Marca 2010 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charlie20 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 nie chce robic narazie zadnego oc wiem ze bede musiał wymienic płytke głowna, mam taki zamiar ale na wakacjie mi chodzi tylko czy bedzie stabilnie pracować ? Jeżeli chodzi o zasilacz to słyszałem ze wystarczy i nie trzeba większego Chłodzenie mam bardzo dobre jakiegoś SCYTHE MUGEN :rolleyes: reydan wiem że dobrze radzisz żeby sie przenieśc na platforme amd ale mam okazje kupna tego procesorka za bardzo niska cene okolo 500 zl ma jeszcze 1,5 roku gwarancji wiec jak w przyszłosci bede chciał coś zmienic to przejde na platforme amd tylko powiedz mi czy bedzie stabilna praca na tym procku i mojeje płycie głównej? Czy może sie spalić albo uszkodzić ? nie martwie sie o zasilacz bo patrzyłem na testy i jest dobry kupiłem go w czerwcu 2009 jak wyszedł i kosztował z 200 zł wiec nie jest to jakaś słaba kiszka ;p chłodzenie też mam dobre paste też chodzi mi tylko o sama płyte główna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...