Skocz do zawartości
Hopes

jaka antena do routera TP-Link TD-W8901G ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie posiadam router TP-Link TD-W8901G i chce wzmocnić siłę jego odbioru oraz zasięg.

Mieszkam w bloku, router znajduje się w pokoju na przeciwko mnie niestety za ścianą. Natomiast mój komputer znajduje się po drugiej stronie mieszkania w kącie, kupiłem do niego kartę PCI TP-Link TL-WN551G. Odbiór jest często średni czyli mniej więcej 50% odbioru, rzadziej pokazuje niski a czasami bdb.

Jednym zdaniem chce kupić antenę taką, by mieć 100% znakomitą, czyli święty spokój bez kręcenia antenki zwany też luksusem :wink:

Czekam na propozycje.

Przeniesienie routera czy komputera nie wchodzi w grę. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jeśli złącze jest takie samo (a w tym przypadku jest - RSMA) to można podłączyć każdą antenę z takim złączem. Różnica między wewnętrzną a zewnętrzną jest taka, że wewnętrzne to zazwyczaj takie 'patyczki' jak te w linku a zewnętrzne stosowane są np do odbioru sygnału od providera na zewnątrz budynku (np. Yagi czy panelowe) - wtedy do karty WiFi przychodzi kabel z wtykiem taki jak w antence TP-Linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mozesz mi powiedziec o takim czyms http://yagi.pl/product_info.php?products_id=1556&osCsid=56d96476d163f95f990f6315f869b5ad

chce kupic antenke najlepiej z jakims kabelkiem http://www.komputronik.pl/index.php/product/70056/_czno_i_komunikacja/Sieci_bezprzewodowe/TP_Link_wewn_trzna_antena_dook_lna_8dBi_TL_ANT2408C.html by moc troche wysunac max do 80 zl na jakas lepsza wolalbym

Zeby wiecej nie wydawac

Edytowane przez Hopes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z taką jak pierwsza nie współpracowałem jeszcze, więc się nie wypowiem. Jeśli chodzi o Pentagrama to jest to już jakaś marka, ale jest droga. Jeśli masz do wydania taką gotówkę na antenę to kup, raczej będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim poście nie było cienia ironii!

Tu masz coś co powinno wystarczyć. Ewentualnie jeszcze dłuższa (38-42cm), ale jak już nadmieniłem uważaj na najtańsze chińskie podróbki.

A Tp-link to niby co jest? Najzwyklejszy chińczyk...tyle tylko, że bardzo dobry:)

mam pytanie odnoscie tej antenki ktora mi podales <<<<< wewnetrzna

czy moge ja podlaczyc w karcie TP-Link TL-WN551G? bo w jej opisie w sklepie pisza ze mozna podlaczyc antene zewnetrzna

Antenki będą pasowały wszystkie byle by miały to samo wejście czyli SMA RP...

Polecam Ci TP-linka 2405C TP-Link TL-ANT2405C antena dookólna 5dBi FV 2405c (943822997) - Aukcje internetowe Allegro

kosztuje 20zł i w zupełności wystarczy, jak ją wystawisz na biurko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi