Hopes Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Witam serdecznie posiadam router TP-Link TD-W8901G i chce wzmocnić siłę jego odbioru oraz zasięg. Mieszkam w bloku, router znajduje się w pokoju na przeciwko mnie niestety za ścianą. Natomiast mój komputer znajduje się po drugiej stronie mieszkania w kącie, kupiłem do niego kartę PCI TP-Link TL-WN551G. Odbiór jest często średni czyli mniej więcej 50% odbioru, rzadziej pokazuje niski a czasami bdb. Jednym zdaniem chce kupić antenę taką, by mieć 100% znakomitą, czyli święty spokój bez kręcenia antenki zwany też luksusem :wink: Czekam na propozycje. Przeniesienie routera czy komputera nie wchodzi w grę. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Rozumiem, że oczekujesz konkretnych modeli? Wystarczy, że kupisz dłuższą niż standardowa, jednak wystrzegając się najdłuższych chińskich patyko-anten... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 jestem zwykłym prostym użytkownikiem, który domaga się wygody napisałem ten temat, ponieważ nie wiem jakie są anteny czym się różnią, a tym bardziej jaką mam kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 W moim poście nie było cienia ironii! Tu masz coś co powinno wystarczyć. Ewentualnie jeszcze dłuższa (38-42cm), ale jak już nadmieniłem uważaj na najtańsze chińskie podróbki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 mam pytanie odnoscie tej antenki ktora mi podales <<<<< wewnetrzna czy moge ja podlaczyc w karcie TP-Link TL-WN551G? bo w jej opisie w sklepie pisza ze mozna podlaczyc antene zewnetrzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Tak, jeśli złącze jest takie samo (a w tym przypadku jest - RSMA) to można podłączyć każdą antenę z takim złączem. Różnica między wewnętrzną a zewnętrzną jest taka, że wewnętrzne to zazwyczaj takie 'patyczki' jak te w linku a zewnętrzne stosowane są np do odbioru sygnału od providera na zewnątrz budynku (np. Yagi czy panelowe) - wtedy do karty WiFi przychodzi kabel z wtykiem taki jak w antence TP-Linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) A co mozesz mi powiedziec o takim czyms http://yagi.pl/product_info.php?products_id=1556&osCsid=56d96476d163f95f990f6315f869b5ad chce kupic antenke najlepiej z jakims kabelkiem http://www.komputronik.pl/index.php/product/70056/_czno_i_komunikacja/Sieci_bezprzewodowe/TP_Link_wewn_trzna_antena_dook_lna_8dBi_TL_ANT2408C.html by moc troche wysunac max do 80 zl na jakas lepsza wolalbym Zeby wiecej nie wydawac Edytowane 16 Marca 2010 przez Hopes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Z taką jak pierwsza nie współpracowałem jeszcze, więc się nie wypowiem. Jeśli chodzi o Pentagrama to jest to już jakaś marka, ale jest droga. Jeśli masz do wydania taką gotówkę na antenę to kup, raczej będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 W moim poście nie było cienia ironii! Tu masz coś co powinno wystarczyć. Ewentualnie jeszcze dłuższa (38-42cm), ale jak już nadmieniłem uważaj na najtańsze chińskie podróbki. A Tp-link to niby co jest? Najzwyklejszy chińczyk...tyle tylko, że bardzo dobry:) mam pytanie odnoscie tej antenki ktora mi podales <<<<< wewnetrzna czy moge ja podlaczyc w karcie TP-Link TL-WN551G? bo w jej opisie w sklepie pisza ze mozna podlaczyc antene zewnetrzna Antenki będą pasowały wszystkie byle by miały to samo wejście czyli SMA RP... Polecam Ci TP-linka 2405C TP-Link TL-ANT2405C antena dookólna 5dBi FV 2405c (943822997) - Aukcje internetowe Allegro kosztuje 20zł i w zupełności wystarczy, jak ją wystawisz na biurko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Michael86 1 pytanko czy można odkręcać antenę od podstawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...