Skocz do zawartości
tronnk

Soltek SL-75DRV5-c jak podłączyć płytę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problemik z płytą główną soltek SL-75DRV5-c musze do niej podłączyć kabelki

W załączniku załączam schemat z manuala

a kabelki jakie mam to :

1 ground

1 +d

1 -d

1 +5v

2ground

2 +d

2 -d

2 +5v

mam 2 kabelki bez oznaczeń

power sw

hdd led

reset sw (z tym, że ten kabelek jest na 2 piny a w instrukcji jest to opisane GND i RESET SIGNAL i który to który)

power led + i -

mógłby mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć?

Niby podłączyłem wg instrukcji ale zielona dioda włączenia komputera tylko mignie raz i nic nie działa, kiedy nacisnę jeszcze raz przycisk power to nic się nie dzieje. pozdrawiam 8)

post-178912-126831838315_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazwyczaj czarny to GND, reszty nie wiem jak można mając taką instrukcje nie wiedzieć, łopatologicznie? Przecież to już jest łopatologicznie pokazane, chcesz jeszcze bardziej łopatologicznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

power sw

reset sw (z tym, że ten kabelek jest na 2 piny a w instrukcji jest to opisane GND i RESET SIGNAL i który to który)

Tu polaryzacja nie ma jakiegokolwiek znaczenia, a bardziej po ludzku - jakkolwiek nie połączysz będzie działać, oczywiście pod odpowiednie piny.

hdd led

power led + i -

Tak jak kolega napisał - czarny to "-" czyli każdy inny kolor (oprócz białego, który jest też "-" chyba, że jest razem w parze z czarnym to wtedy jest "+" ;)) to "+" . Rysunek masz tak łopatologiczny, że bardziej łopatologiczny już nie będzie, no może żeby jeszcze kolory zaznaczyć... ale... no właśnie a co jak w obudowie będą inne to dopiero byłby kwas i pech <sarkazm> Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi