Skocz do zawartości
leszek_e

Obudowa z wyprowadzeniem eSATA na przodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje obudowy z wyprowadzeniem esata na przodzie.

Znalazłem coś takiego w rozsądnej cenie:

Apertech Venator Apertech VENATOR w Proline

W związku z tym mam takie pytanko:

Czy ktoś z forumowiczów miał z tym styczność i czy jest to warte tych pieniędzy oraz najważniejsze moje pytanie: jak wygląda sposób podłączenia tego eSATA wyprowadzonego na przód obudowy. Płyta główna, którą zamierzam kupić ma esata tylko na tylnym panelu. Czy jest jakas opcja podłączenia tego z tylnym panelem czy w gre wchodzą tylko takie płyty główne, które maja w środku wyprowadzenia pojedynczych pinów (tak ja kto często wygląda w przypadku wyprowadzeń USB i audio)?

Ew. czy ktoś mógłby polecić jakąś obudowę w rozsądnej cenie, która spełniała by moje kryterium?

EDIT:

Znalazłem Revoltec Sixty 3 Black Revoltec product

Taki sposób podłączenia eSATA by mnie urządzal, tylko że ta pierwsza obudowa wydaje mi się lepsza (ma filtry do kurzu i fajne mocowania do dysków).

Edytowane przez leszek_e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jeśli sam dysk to fajny bajer ma ta obudowa. Zaślepka 3,5 cala to nie miejsce na flopa czy czytnik a dziupla do której się wkłada dysk sata w trybie hot-swap.

Inna opcja to Cooler Master CM 690 II Advanced RC-692-KKN2-GP Pure Black. Na górze jest stacja dokująca sata oraz gniazdo sata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi