mieta Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 cześć Próbuje zrobić bloczek na CPU do mojego pierwszego chłodzenia H2O i mam do was kilka pytań ;-) Zapodam fotki tego co udało mi się wykonać? Spód to po prostu wycięty kawałek radiatora miedzianego. Top będzie z plexi 10mm, boki plexi 5mm, wszystko skręcane śrubami M3 i uszczelniane. Gwinty pod nk12 - 1/4" Jak widać finy są dosyć wysokie mają ok. 21mm, no i wszytko byłoby OK, ale przeglądając spody najwydajniejszych bloczków "markowych" zauważyłem że ich finy są takie niziutkie. Domyślam się że w takim przypadku woda po prostu szybciej przepływa przez bloczek. To teraz pytanie do Was ścinać finy mojego spodu? Jeśli tak to jaką wysokość ich zostawić, oczywiście chodzi tutaj o jak najlepszą wydajność. Takie coś: To jedziemy dalej króćce będą po przekątnych, tak aby woda w miarę równomiernie obmywała blaszki i wpadłem na pomysł że mógłbym ponacinać kątówką te finy, tak aby woda mogła wpływać z jednego kanału do drugiego - dobra lepiej popatrzcie na fotkę: Z góry dzięki za wszelkie sugestie :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...