Skocz do zawartości
leszek_e

Powietrze na i7-860

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem, ze sporo na ten temat napisano ale pali mi sie poprostu dlatego postanowilem zapytac, mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone.

Skladam kompa, procek i7-860, grafika pasywna,płyta głowna:

Gigabyte GA-P55A-UD3R

Dołączona grafika

lub

Asus P7P55D-E LX

Dołączona grafika

W gre w chodzi tylko powietrze, komp nie bedzie kręcony. W pokoju beda stały takie 4 wiec musza byc dosc ciche zeby dalo sie pracowac. Bardzo prosze o pomoc w wyborze czegos senswonego w kontekscie wskazanych plyt (czy sie zmiesci, itp). Wszelkie uwagi mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

180zl to max. Ogólnie im tansze tym lepsze ale jesli dajmy nato miedzy dwoma chłodzeniami jest 20zl roznicy a jedno jest znacznie lepsze od drugiego to sie dołoży.

W takim razie apropo grafiki bede potrzebował podobnej porady. Tanie i ciche chłodzenie. Dodam tylko ze w domu uzywam gf7600gt pasywnego, i 8600gt pasywnego - nigdy najmniejszych problemów nie było. W obudowie mam dodatkowy wiatrak wyciagajacy. Do tych kompow kupujemu 9600gt.

Edytowane przez leszek_e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc to wobec powyzszego chciałbym sie zmieścic w 200zl z jednym i drugim chłodzeniem. Apropo chłodzenia karty graf: które karty nvidii serii 9 grzeja sie najmniej? W gre wchodzi tylko nvidia bo na kompach beda linuxy i nikomu nie bedzie sie chciało babrac ze sterownikami.

Generalnie procek nie bedzie na pewno krecony wiec nie chodiz tu o bicie rekordów niskich temperatur ale o cicha prace taka zeby procek przezyl :D. Znajdzie sie cos tanszego czy raczej nie?

Edytowane przez leszek_e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tego gigabyte zamierzamy kupić. A czy idzie gdzies kupic 9600 z tej serii green? Jakoś nie moge znaleźć. I czy istnieje jakakolwiek karta z tej serii green z pasywnym chłodzeniem?

Edytowane przez leszek_e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi