leszek_e Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Witam. Wiem, ze sporo na ten temat napisano ale pali mi sie poprostu dlatego postanowilem zapytac, mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone. Skladam kompa, procek i7-860, grafika pasywna,płyta głowna: Gigabyte GA-P55A-UD3R lub Asus P7P55D-E LX W gre w chodzi tylko powietrze, komp nie bedzie kręcony. W pokoju beda stały takie 4 wiec musza byc dosc ciche zeby dalo sie pracowac. Bardzo prosze o pomoc w wyborze czegos senswonego w kontekscie wskazanych plyt (czy sie zmiesci, itp). Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Lepiej napisz w jakiej kwocie bo można startować od Spartan HE923 przez Zalman CNPS 10X EXTREME/ Megahalems + Fan do Cogage Arrow. BTW Pasywne grafiki sobie daruj - chyba że chcesz mieć piekarnik w obudowach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) 180zl to max. Ogólnie im tansze tym lepsze ale jesli dajmy nato miedzy dwoma chłodzeniami jest 20zl roznicy a jedno jest znacznie lepsze od drugiego to sie dołoży. W takim razie apropo grafiki bede potrzebował podobnej porady. Tanie i ciche chłodzenie. Dodam tylko ze w domu uzywam gf7600gt pasywnego, i 8600gt pasywnego - nigdy najmniejszych problemów nie było. W obudowie mam dodatkowy wiatrak wyciagajacy. Do tych kompow kupujemu 9600gt. Edytowane 12 Marca 2010 przez leszek_e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) scythe mugen II na procesor, na grafike accelero S1, bedzie cicho i wydajnie, do accelero leciutki nawiew, Edytowane 12 Marca 2010 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) Szczerze mówiąc to wobec powyzszego chciałbym sie zmieścic w 200zl z jednym i drugim chłodzeniem. Apropo chłodzenia karty graf: które karty nvidii serii 9 grzeja sie najmniej? W gre wchodzi tylko nvidia bo na kompach beda linuxy i nikomu nie bedzie sie chciało babrac ze sterownikami. Generalnie procek nie bedzie na pewno krecony wiec nie chodiz tu o bicie rekordów niskich temperatur ale o cicha prace taka zeby procek przezyl :D. Znajdzie sie cos tanszego czy raczej nie? Edytowane 12 Marca 2010 przez leszek_e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Serii 9 to najtańsze pewnie grzeją się najmniej. Z 9600 - Green czyli obnizone takty = 59W teoretyczne. Jeśli chcesz mieścic się z jednym i drugim w 200 to weź po prostu Gigabyte'a + Mugen II na cepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) No właśnie tego gigabyte zamierzamy kupić. A czy idzie gdzies kupic 9600 z tej serii green? Jakoś nie moge znaleźć. I czy istnieje jakakolwiek karta z tej serii green z pasywnym chłodzeniem? Edytowane 12 Marca 2010 przez leszek_e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Nie orientowałem się także nie jestem w stanie Ci pomóc. Ale wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 OK, ostatnie pytanie: Nie ma ryzyka ze to scythe mugen 2 nie zmieści sie na tej plycie? Ani ze wyrwie procka razem z laminatem :D? Na stronie scythe pisze ze wazy 0.8kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Nic nie wyrwie :P Orochi waży więcej a też się trzyma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 A czy idzie gdzies kupic 9600 z tej serii green? Jakoś nie moge znaleźć. Grafika PCIex GAINWARD GF 9800 GT 512 MB Green Edition DDR3, 256 bit, BOX - 426018336-0568 :: Karty graficzne - AREST.pl - Sklep komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...