cake Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Witam wszystkich. Mam pytanie do was odnośnie licencji systemu Windows 2000, a więc odkupiłem laptopa od pewnego gostka za grosze i widnieje na klapce pamięci naklejka licencyjna z kluczem do Windows 2000 Professional oraz Windows NT Workstation 4.0. Poniżej załączam foto tej naklejki. Moje pytania są takie, jak mogę sprawdzić czy dane klucze są przypisane do mojego sprzętu, czyli do numeru seryjnego komputera ? Czy po wymianie karty sieciowej, matrycy czy dysku, numer seryjny komputera się zmienia i czy mógłbym zainstalować system na tym kluczu od Win 2000 (jakby był od tego komputera) ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 1. Wątpię, czy opłaci Ci się wymiana czegokolwiek uszkodzonego w tym laptopie - 10 letni system wróży, że laptop nie jest wiele młodszy. 2. O ile mi wiadomo, nie ma czegoś takiego jak numer seryjny komputera w przypadku Windows 2000. System może co najwyżej być przypisany do konkretnego producenta (chociaż i to nie jest pewne) - nie pamiętam czy było to za czasów 2K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...