hca1c Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) Witam, mam dość dziwny, choć mały problem. Kupiłem sobie bowiem nowy kabel Sata do dysku. Podczas wkładania końcówki kabla do złącza usłyszałem kliknięcie. Zdziwiło mnie to, dlatego postanowiłem wyjąć kabel aby zobaczyć co to. Okazało się jednak, że kabel utkwił w złączu na dobre. Nie mam pojęcia dlaczego się zaklinował, próbowałem już dość mocno wyciągać i nic (płyta się gnie we wszystkie strony, a kabel dalej na miejscu :) ). Nie ma to wpływu na pracę komputera. Jakieś pomysły jak go wyciągnąć ? Kabel to najzwyklejszy Active Jet za 8 zł. Nie jest to ten z metalowymi zaciskami, a przynajmniej na widocznej z zewnątrz części wtyczki nie ma żadnych metalowych części. Edytowane 12 Marca 2010 przez hca1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Kliknięcie nie wzięło się znikąd. Pooglądaj drugi koniec kabla - wtyczka powinna być identyczna. Może zatrzask jest plastikowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...