dark_zero Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Witam Mam możliwość kupna uszkodzonej obudowy Antec 300 za grosze. Uszkodzenie polega na wgnieceniu górnej części obudowy. Mam problem jak naprawić ten defekt.Na początku myślałem ją wyklepać młotkiem gumowym ale taką cienką blachę ciężko wyprostować ponieważ jest sprężysta. Myślę jeszcz aby nakleić taką folię http://praskie-centrum.pl/images/p008_1_00.jpg Co o tym myślicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Raczej to będzie lipa, jak masz odrobinę chęci, odbij gumowym młotkiem jak pisałeś, a potem ( i teraz moje ulubione co ostatnio słyszę w warsztacie ): "szpachla, szpachla i jeszcze k***a raz szpachla" <<-- przy składaniu z cwiartek. W sumie jezeli to całkowicie prosta powierzchnia, powinno być całkiem prosto (byle blacha do góry nie wystawała. Musisz też wiedzieć, że czy to folia, czy też malowanie, będzie dość znacznie odznaczało się od oryginalnego koloru obudowy. Na koniec zadam pytanie: Jak duże jest wgięcie, czy chcesz mieć prowizoryczny stan oryginały, czy też po prostu płaską powierzchnię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 zawsze mozesz przeciez zamienic górną część blachy na nową. Ewentualnie możesz cos dorobić... nie widzialem tego uszkodzenia ale na cały górny panel możesz przecież nakleić klejem 2-składnikowym kawałek blachy o wymiarach całego panelu, podkładzik, lakierek i buda jak nowa małym kosztem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gangsta529 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Jeżeli wgniecenie nie jest duże a chciałbyś w pewien sposób zmodować swoją obudowę to może pokuś się o okno w tym miejscu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 okno jest chyba najlepszym rozwiązaniem i najmilszym dla oka :) zwłaszcza gdy będzie dobrze wykonane Ostatecznie możesz zamontować wentylator bądź dwa wentylatory wyrzucające powietrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 daj spokój z klepaniem ;) i tak będzie widać że uszkodzona, lepiej szpachla i pomalować a folia to też porażka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubser Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Szkoda , że nie dałeś foty, pewnie wszystkie rady byłyby bardziej trafne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Interista Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Wg mnie to zrób okienko :) Lub skombinuj jakiś kawałek blachy z dużymi, gęsto rozłożonymi dziurkami i wstaw to w miejsce tej wgniecionej blachy, a potem od spodu wentylator wydmuciach!ący powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...