Jabar83 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No oczywiście, że ukrywał. Bo kto, by to potem kupował. Intel powinien wziąć głęboki oddech i zastanowić się nad tym co wyprawia, bo to jest niedorzeczne, by co chwile zmieniali socket. Nie mam nic do Intela w sensie ich produktów, bo procki mają naprawdę porządne i wydajne. Ale raz, że grubo przesadzają z cenami to jeszcze zmuszają ludzi (tym co zależy na Intelu) na zmianę Socketa. Ja osobiście podchodzę do tego z większym dystansem teraz i wezmę to co będzie najbardziej opłacalne. Na chwile obecną są to procki AM3 czy komuś to się podoba czy nie. Takie są fakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 ja rowniez jestem za tym co jest najbardziej oplacalne. nie kibisuje zadnej z firm. biore to co uwazam za sluszne i rozsadne :) w tej chwili jednak choc nie najwydajniejsze to najbardziej oplacalne i przyszlosciowe jest am3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Napisze jeszcze raz bo niektórzy myslą ze byle jaki proc i mobo i juz jest super HTPC :) tylko najnowsze procesory Intela i3,i5 w połączeniu z chipsetem H55/57 oferują mozliwość wypuszczenia dzwieku HD z płyt Blu-Ray (Dolby TrueHD, DTS-HD) w postaci bitstream'u po HDMI do amplitunera, a to teraz najważniejsze w porządnym przyszłościowym HTPC jesli ktoś ma zamiar oglądać filmy Blu-Ray z porządnym dźwiękiem. żadne tam AMD, czy starsze Core2Duo, Quad czy inne chipsety tego nie wspierają. Jedyna jeszcze mozliwosc to karta Radeon z serii 58xx która tez temu daje rade, ale do HTPC pakowanie czegos takiego to pomyłka. No ale widać ze niektórzy chcą tam wpakować GTX260 :) i3 530 to najlepszy wybór do HTPC, przy ogladaniu Blu-Ray pobór całego komputera HTPC ~55W. Jest to bardzo mocny procesor przewyższający sporo C2D E8400 takze polecam. Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...