Boodzisz Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Witam. jaki laptop kupić za 3500zł , koniecznie 17 cali. Grafika nie musi byc kosmos, raczej nie bedzie grane ale może tak być. Bardziej zalezy mi na matrycy :czytelna (słoneczny pokój) , LED, żywe kolory, szeroka mozliwosc ustawień. Dobry wydajny procek, cichy (bardzo ważne)ze 3-4 gb ramu , dysk 160-320 gb.Laptop będzie do firmy. W domu mam lenovo i jestem zadowolony ale przegladałem allegro i cos takiego znalazłem: SAMSUNG R780 i5-430M 17,3' 4GB 500GB GT330 +500GB (948748364) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) Dell Studio DELL STUDIO 1737 2.4/320GB/4GB/3650/WXGA+ LED (956158076) - Aukcje internetowe Allegro (tu akurat wersja za mniej niż 3k pln, ale jak poszukasz bardziej wypasionej to i tak się zmieścisz w budżecie) Miałem studio i polecam. P.S. poszukaj wersji z podświetlaną klawiaturą, na początku ludziom wydaje się ze badziew, ale przydatny gadżet :) Edytowane 13 Marca 2010 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Matryca z podświetlaniem LED wcale nie gwarantuje żywych kolorów.To marketingowy bełkot. Matryca led w laptopach to nic innego jak podświetlanie za pomocą LED co daje nam tylko praktycznie oszczędność energi. Podświetlanie w Laptopach jest i tak krawędziowe i działa tak samo jak świetlówki i wcale nie daje lepszej czerni czy lepszych kolorów. Kupiłem synowi Samsunga R580 i powiem że kolory to pomyłka - blade. Na intensywność kolrów ma wpływ rodzaj matrycy a nie podświetlanie.Na równomierność podświetlania ma wpływ ile jest zamontowanych sekcji. Przeważnie jest jedna na dole , droższe modele mają po 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Dobry wyświetlacz - http://x-kom.pl/index.php?show_prod=52974 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boodzisz Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) a czy taka maszyna da rade rowniez w malej firmie? ASUS K70IC 2x2,1GHz 4GB 320GB DUZA MATRYCA 17,3'' (944005126) - Aukcje internetowe Allegro widze ze jest matowa obudowa , czyli do firmy praktyczniejsza. Mam w domu lenovo z matowa obudową i naprawde jestem zadowolony. jak zobaczylem u znajomego jak mu sie cala obudowa swieci to uznałem ze wkurzaloby mnie to. Na wygladzie mi nie zalezy. Komp ma sobie sprawnie radzic z roznymi dokumentami a i od czasu do czasu moze w cos zagram. Co wogole myslicie o lapkach Asusa Edytowane 14 Marca 2010 przez Boodzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 K70IC nie ma matowej obudowy, jest błyszczący... Jeśli szukasz czegoś z matem, to polecam wszelkie formy Asusów N71 (VG, VN, JA, JQ, JV). One są matowe wokół klawiatury - wykończone bardzo fajnym plastikiem z dodatkiem kauczuku. Asus - w chwili obecnej producent najmniej awaryjnych notków. Bardzo sprawna realizacja napraw, wymian gwarancyjnych. Dobra jakość wykonania, bardzo cichy i chłodny sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...