_Ice Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 dostłaem ostatnią płyte główną ABIT taką jak w temacie i na procesorze Celeron 700 po wlaczenie się windowsa dokałdnie po 2,5 minuty komp się resetuje. Myślałem ze to wina procka ale wlozyłem do solteka i dziłao wszystko ladnie. Włozyłem nastepnei do ABITA Celerona 366 i dziła az miło. Ale po włozeniu Celerona znowu po 2,5 minuty komp sie resetuje. Czy ktoś moze wiedizec co jest nie tak?? Przeinstalowywalem systemy to nic nie pomogło. Procek nie jest podkrecony i jest na standardowej magistrali 66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Witam Jednego nie rozumiem jak mogles wlozyc celerona 366 MHz o ile sie nie myle to te procki są w wersji slot 1 a Abit BX 133 ma gniazdo pga 370 (socet 7), ale co ja tam wiem :) a prosił bym o dokaldniejszy opis kompa to znaczy wszystko co w nim siedzi łącznie z mocą zasialcza, iloscia napedów itp :) jak cos to jestem na gg 2525884 zawwze po 23:00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 ... Czy ktoś moze wiedizec co jest nie tak?? ... a slynne i nieslawne kondensatory przy sockecie obejzales czy nie sa popuchniete/wylane - to 99% problemow z ta plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Witam Jednego nie rozumiem jak mogles wlozyc celerona 366 MHz o ile sie nie myle to te procki są w wersji slot 1 a Abit BX 133 ma gniazdo pga 370 (socet 7), ale co ja tam wiem :) Widac malo wiesz :lol: Mialem 366(ppga??) na bh6 (slot) i mialem do tego przelotke (juz nie wiem jak sie to zwalo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 1. Celerony 366 wyszły na soceta i na slota ja mam tego na soceta :) 2. Problem pojawił sie od niedawna (też podejrzewam kondensatory) 3. mam Ge Forca 2 mx Creativa 32 MB nagryawrke cd sb 128 2xHdd Fuitsu 9Gb 256 Ramu 133Mhz dwu stronny siecówka :) zasilacz cholera wie(za obudowe dałem prawie 250 zł nIce millenium) 4. Podkreślam ze problem pojawił sie od niedawna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 a co do kondensatrów. Ma ktos jakies na sprzedaz? :) 3 kondensatory są lekko wybrzuszone prze górze (większość jest prosta tam gdzie jest krzyzyk a te trzy są lekko wybrzuszone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 a co do kondensatrów. Ma ktos jakies na sprzedaz? :) 3 kondensatory są lekko wybrzuszone prze górze (większość jest prosta tam gdzie jest krzyzyk a te trzy są lekko wybrzuszone kupisz w dobrym elektroniku jakich szukac zerknij np do tych watkow http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=305...0&highlight=esr (od razu zaznaczone wazne slowo/parametr) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26445 i odnosnik na board TPC (zebys nie szukal) http://twojepc.pl/b.php?id=38624#13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 celerony 333 były już w 2 wersjach, wiem bo miałem w swoich łąpskach obie wersje. a resety to pewnie te kondensatory, można je kupić na allegro poniżej 20złza zestaw (chyba 11 sztuk) więc jeśli masz wprawę wlutowaniu to się zabieraj do roboty. wymiana w serwisie to 10zł za sztukę (5szt to 50zł !) ale będziesz miał płytkę najlepszą z najlepszych na BX. to już legenda i będzie chodziła następne 5 lat na 100%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Witam Jednego nie rozumiem jak mogles wlozyc celerona 366 MHz o ile sie nie myle to te procki są w wersji slot 1 a Abit BX 133 ma gniazdo pga 370 (socet 7), ale co ja tam wiem :) Widac malo wiesz :lol: Mialem 366(ppga??) na bh6 (slot) i mialem do tego przelotke (juz nie wiem jak sie to zwalo). dobra moj blad :oops: po prostu nigdy nie widzialem takiego procka a cel 333 slot1 mialem jakis czas, pozatym nie musze wiedziec wszystkiego co gdzie i jak, czlowiek cale zycie sie uczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...