klimampp Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Witam Mam następujący problem. Posiadam laptop HP Pavilion dv6700 z oryginalnym system Vista 64. Zainstalowałem wszystkie sterowniki ( do audio też ), ale w menadżerze urządzeń było jedno nieznane urządzenie. Nie przeszkadzało mi to do momentu włączenia skype. Okazało się, że nie działa mikrofon. Ze strony HP zainstalowałem wszystkie możliwe sterowniki do tego modelu i dalej nie działa . Czy ktoś posiada może sterowniki, bądź miał podobny problem i wie jak go rozwiązać . Poprzednio miałem taki sam system i wszystko działało bez problemu ( laptop przywieziony z zagranicy, sterowniki były już zainstalowane ). Poniżej parę screenów,może się przydadzą : Tak to wygląda w skype : Tak w momencie odpalenia rejestratora dźwięku : Informacje o systemie : Nazwa karty dźwiękowej : Conexant Cx20561 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller Identyfikator sprzętu nieznanego urządzenia z Menadżera urządzeń : HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_5051&SUBSYS_103C30CF&REV_1000HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_5051&SUBSYS_103C30CF Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noteo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Jak dobrze rozumiem masz słuchawki z mikrofonem tak? Podaj więcej szczegółów,bo nie wiem czy jest on wbudowany,ile masz wtyczek? Jedną od słuchawek i mikrofonu czy dwie osobne? Musisz ściągnac sterowniki od takiego modelu słuchawek z mikrofonem jaki masz,odpowiednie do Twojej wersji systemowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Ja radze pozbyć sie tego notebooka, póki jeszcze działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Ja radze pozbyć sie tego notebooka, póki jeszcze działa :) Niestety, jak wyżej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...