.Kuba Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Witam, Komputer taki jak w podpisie. Pewnego listopadowego wieczoru podczas pracy komputera, wyskoczył szary obraz i komputer się zawiesił, restart - niestety brak obrazu, czas oczekiwania na początkowy pisk komputera się wydłużył, jednak komputer przechodzi do sprawdzania stacji dyskietek i dysków... Próbowałem na różnych slotach jednak sytuacja wygląda tak samo. Grafika przetestowana na innym kompie - sprawna. Więc pytanie co mogło się stać? Czyżby został uszkodzony chipset na płycie głównej np. z przegrzania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Na początek spróbuj odpalić komputer "na czysto", tj. z jedną kością RAM'u, bez dysków i napędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) Próbowałem. Dalej to samo, i co najdziwniejsze mogę wejść do biosu i po omacku zrestartować komputer. Co mogę podejrzewać, czyżby zasilacz? Diodologia 4diody: nacisnąłem przycisk power (chwile mruga) 3diody: procesor poprawnie wykryty (przechodzi) 2diody: ram poprawnie wykryty(przechodzi) 1dioda: karta grafiki znaleziona(pisk)(chwila i diody znikają) zaczyna się bootować Edytowane 13 Marca 2010 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Przechodziłem ostatnio taki przypadek. przemyłem styki karty graficznej (te co wchodzą w slot pci-e) spirytusem. Na razie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...