Skocz do zawartości
Martines098

S 478 czy lga 775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce sobie kupić 2 komputer taki do zabawy w oc na suchym lodzie:)

i mam pytanie do was który zestaw by był lepszy jużna starcie z kartą pod Agp:):)

Platforma z Asus p4C800 e-deluxe z pentiumem 4 3.4ghz Prescott czy z Asus p5p800 pentium 4 650 3.4 ghz Prescott:)??

Prosze o wyrozumiałość dziekuje i pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK thx a jeszcze jedno pytanie bo mnie to dziwi;/

OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC lub OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum

ale jaka jest między nimi różnica oprócz w radiatorze??;/

czytałem recencje OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum i wyszło im na CL3 258 MHz stabilne na napięciu 2.8

Ale nigdzie nie moge znalesć jakieś recenzji w OC OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm no nie wiem czy sa inne timingi bo sa taki same;/

OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC CL 2-3-2-5(CAS-TRCD-TRP-TRAS)http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum_xtc'>http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum_xtc

OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum CL 2-3-2-5(CAS-TRCD-TRP-TRAS)http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza ani druga konfiguracja jest zupełnie bezsensowna jeśli chodzi o zabawę w podkręcanie. Podobnie zresztą z pamięciami, jedne i drugie się zbytnio nie nadają.

Dokładnie na tych płytach nie poszalejesz. Jak chcesz cokolwiek osiągnąć musisz zainwestować w jakąś nowocześniejszą konstrukcję.TU masz temat o płytach na S775.

Edytowane przez maro0912

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza ani druga konfiguracja jest zupełnie bezsensowna jeśli chodzi o zabawę w podkręcanie. Podobnie zresztą z pamięciami, jedne i drugie się zbytnio nie nadają.

Masell ;) Ofc na takie zabawy to lepsze ln2, ale na P4C800 mozna sie fajnie pobawic ( i znacznie dluzej niz na P5P800 [ slaba sekcja zasilania ] )

Do takiego P4C800, wsadzic fajnego Prescott'a, Northwood'a miec w zapasie i mozna dzialac. Ale kolego pamietaj, ze pamieci wtedy sa kluczowa sprawa, nawet jesli maja leciec CL3, to dobrze aby potrafily smigac z CL3 na fsb 270 i wiecej ( z zaznaczeniem na wiecej ).

ps. do P4C800 mozesz zalatwic przejsciowke Asus'a CT-479 i pobawic sie mobilnymi prockami.

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masell ;) Ofc na takie zabawy to lepsze ln2, ale na P4C800 mozna sie fajnie pobawic ( i znacznie dluzej niz na P5P800 [ slaba sekcja zasilania ] )

Do takiego P4C800, wsadzic fajnego Prescott'a, Northwood'a miec w zapasie i mozna dzialac. Ale kolego pamietaj, ze pamieci wtedy sa kluczowa sprawa, nawet jesli maja leciec CL3, to dobrze aby potrafily smigac z CL3 na fsb 270 i wiecej ( z zaznaczeniem na wiecej ).

ps. do P4C800 mozesz zalatwic przejsciowke Asus'a CT-479 i pobawic sie mobilnymi prockami.

wiem to Devillek ale dzięki za podpowiedz:)

Mam farta bo kolega zmienił platforme i dał mi p4C800-E-deluxe czyli zrobie sobie testy porównawcze s 478 i lga 775:)

Jak zrobie wkleje tu na forum:)

Dzięki chłopaki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi