Martines098 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Witam chce sobie kupić 2 komputer taki do zabawy w oc na suchym lodzie:) i mam pytanie do was który zestaw by był lepszy jużna starcie z kartą pod Agp:):) Platforma z Asus p4C800 e-deluxe z pentiumem 4 3.4ghz Prescott czy z Asus p5p800 pentium 4 650 3.4 ghz Prescott:)?? Prosze o wyrozumiałość dziekuje i pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Ani jedno ani drugie szału nie robi, IMO LGA775 będzie lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 OK thx a jeszcze jedno pytanie bo mnie to dziwi;/ OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC lub OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum ale jaka jest między nimi różnica oprócz w radiatorze??;/ czytałem recencje OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum i wyszło im na CL3 258 MHz stabilne na napięciu 2.8 Ale nigdzie nie moge znalesć jakieś recenzji w OC OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Wg. danych na stronie producenta XTC mają odrobinę lepsze timingi podejrzewam że są po prostu na lepszych kościach lub co bardziej prawdopodobne chłodzenie w XTC jest odrobinę wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Hmmm no nie wiem czy sa inne timingi bo sa taki same;/ OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC CL 2-3-2-5(CAS-TRCD-TRP-TRAS)http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum_xtc'>http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum_xtc OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum CL 2-3-2-5(CAS-TRCD-TRP-TRAS)http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_platinum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Pierwsza ani druga konfiguracja jest zupełnie bezsensowna jeśli chodzi o zabawę w podkręcanie. Podobnie zresztą z pamięciami, jedne i drugie się zbytnio nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 mi chodzi o platforme intela na jednym jajku i 400mhz ddR1 no nie wiem czy słobo bo na cl3 poleca ponad 260 mhz przy 3.1v inne firmowe pamięcie 400mhz padają przy granicy 230-240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) Pierwsza ani druga konfiguracja jest zupełnie bezsensowna jeśli chodzi o zabawę w podkręcanie. Podobnie zresztą z pamięciami, jedne i drugie się zbytnio nie nadają. Dokładnie na tych płytach nie poszalejesz. Jak chcesz cokolwiek osiągnąć musisz zainwestować w jakąś nowocześniejszą konstrukcję.TU masz temat o płytach na S775. Edytowane 13 Marca 2010 przez maro0912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) Pierwsza ani druga konfiguracja jest zupełnie bezsensowna jeśli chodzi o zabawę w podkręcanie. Podobnie zresztą z pamięciami, jedne i drugie się zbytnio nie nadają. Masell ;) Ofc na takie zabawy to lepsze ln2, ale na P4C800 mozna sie fajnie pobawic ( i znacznie dluzej niz na P5P800 [ slaba sekcja zasilania ] ) Do takiego P4C800, wsadzic fajnego Prescott'a, Northwood'a miec w zapasie i mozna dzialac. Ale kolego pamietaj, ze pamieci wtedy sa kluczowa sprawa, nawet jesli maja leciec CL3, to dobrze aby potrafily smigac z CL3 na fsb 270 i wiecej ( z zaznaczeniem na wiecej ). ps. do P4C800 mozesz zalatwic przejsciowke Asus'a CT-479 i pobawic sie mobilnymi prockami. Edytowane 13 Marca 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Masell ;) Ofc na takie zabawy to lepsze ln2, ale na P4C800 mozna sie fajnie pobawic ( i znacznie dluzej niz na P5P800 [ slaba sekcja zasilania ] ) Do takiego P4C800, wsadzic fajnego Prescott'a, Northwood'a miec w zapasie i mozna dzialac. Ale kolego pamietaj, ze pamieci wtedy sa kluczowa sprawa, nawet jesli maja leciec CL3, to dobrze aby potrafily smigac z CL3 na fsb 270 i wiecej ( z zaznaczeniem na wiecej ). ps. do P4C800 mozesz zalatwic przejsciowke Asus'a CT-479 i pobawic sie mobilnymi prockami. wiem to Devillek ale dzięki za podpowiedz:) Mam farta bo kolega zmienił platforme i dał mi p4C800-E-deluxe czyli zrobie sobie testy porównawcze s 478 i lga 775:) Jak zrobie wkleje tu na forum:) Dzięki chłopaki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...