Skocz do zawartości
xkapselx

Modernizacja kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Obecnie posiadam 3letniego kompa, od czasu do czasu lubię pograć w jakieś gierki. Jeszcze niedawno byłem zadowolony z takiego zestawienia:

Płyta głowna - Asus P5K

Karta graficzna - Palit GF 8600GT Sonic+ 256mb

Procesor - Core2Duo e4600 - 2.4ghz

Pamięć ram - 2gb Geil Ultra 800mhz

Zasilacz - Chieftec 450

Monitor Samsung CRT 15' (10latek!) :)

jakiś czas temu zakupiłem monitor LG W2343T 23'

Po podpięciu monitorka i ustawieniu rozdzielczości Full HD w opcjach: Wiedźmin, Unreal Tournament 3 czy też Colin McRae Dirt 2 zaczęły przycinać... ;/

Zraziło mnie to tak, że nie grałem w żadne nowsze gierki do teraz... ;]

Pomyślałem, że coś muszę z tym zrobić.

Domyślam się, że odpowiedzialna za taki stan rzeczy jest głownie karta graficzna. Co moglibyście mi polecić do tego sprzętu? powiedzmy do 400-500zł? czy po wymianie karty będę mógł pograć w jakieś nowsze tytuły?

Na przykład Assassin's Creed 2 czy Battlefield Bad Company 2 w rozdziałce full hd ??

aha, procek spokojnie mogę podkręcić na 3.0 Ghz, na boxowym chłodzeniu, a może procek też trzeba zmienić?

Co musze wymienić by przyjemnie pograć w nowe tytuły?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do fullHD minimum 4890 i x2 3,2ghz moim zdaniem. A wiec to za drogo. Mozna by szukac uzywek i wtedy do 500zl da sie cos wykombinowac. Sprzedalbym procka i kupil moze e5200 ? Krecil ile wlezie. Przydalby sie 1gb lub 2 wiecej do gry w fullHD bo teraz ciagna naprawde sporo i z win7 plus gra i jakas przegladarka moze byc ciezko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi