xkapselx Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Witam serdecznie! Obecnie posiadam 3letniego kompa, od czasu do czasu lubię pograć w jakieś gierki. Jeszcze niedawno byłem zadowolony z takiego zestawienia: Płyta głowna - Asus P5K Karta graficzna - Palit GF 8600GT Sonic+ 256mb Procesor - Core2Duo e4600 - 2.4ghz Pamięć ram - 2gb Geil Ultra 800mhz Zasilacz - Chieftec 450 Monitor Samsung CRT 15' (10latek!) :) jakiś czas temu zakupiłem monitor LG W2343T 23' Po podpięciu monitorka i ustawieniu rozdzielczości Full HD w opcjach: Wiedźmin, Unreal Tournament 3 czy też Colin McRae Dirt 2 zaczęły przycinać... ;/ Zraziło mnie to tak, że nie grałem w żadne nowsze gierki do teraz... ;] Pomyślałem, że coś muszę z tym zrobić. Domyślam się, że odpowiedzialna za taki stan rzeczy jest głownie karta graficzna. Co moglibyście mi polecić do tego sprzętu? powiedzmy do 400-500zł? czy po wymianie karty będę mógł pograć w jakieś nowsze tytuły? Na przykład Assassin's Creed 2 czy Battlefield Bad Company 2 w rozdziałce full hd ?? aha, procek spokojnie mogę podkręcić na 3.0 Ghz, na boxowym chłodzeniu, a może procek też trzeba zmienić? Co musze wymienić by przyjemnie pograć w nowe tytuły? Dzięki za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Do fullHD minimum 4890 i x2 3,2ghz moim zdaniem. A wiec to za drogo. Mozna by szukac uzywek i wtedy do 500zl da sie cos wykombinowac. Sprzedalbym procka i kupil moze e5200 ? Krecil ile wlezie. Przydalby sie 1gb lub 2 wiecej do gry w fullHD bo teraz ciagna naprawde sporo i z win7 plus gra i jakas przegladarka moze byc ciezko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...